Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2014. január 28.
 

Az olasz Tiziano Ferro úgy próbált meg kibújni az adófizetés alól, hogy 2006-2008-ban színleg külföldre helyezte állandó lakhelyét. Az adóhatóság szerint 3 millió eurót, több mint 900 millió forint adót csalt így.

Milliós adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz popsztárt, az ügyében hozott elsőfokú határozatot egy felsőbb fórum is jóváhagyta. Hétvégi olasz sajtójelentések szerint a 33 éves, külföldön is ismert énekes-dalszerző úgy próbált meg kibújni az adófizetés alól, hogy 2006 és 2008 között színleg külföldre helyezte állandó lakhelyét.

Az adóhatóság szerint a popsztár hárommillió euró (több mint 900 millió forint) adót csalt el azzal, hogy úgy tett, mintha Nagy-Britanniában lakna és adózna. Ferro egyebek közt nagy-britanniai lakás vásárlásával és ottani konditerembérlettel próbálta bizonyítani, hogy életvitelszerűen Angliában tartózkodik, az olasz adóellenőrök azonban sziszifuszi munkával, ezernyi adattal, köztük bankszámla-kivonatokkal és újságkivágásokkal bizonyították, hogy az énekes mindvégig szülővárosában, a Rómához közeli Latinában lakott.

A hatóság nem fogadta el a sztár azon védekezését, hogy munkája jellegéből kifolyólag "kényszerült" aránylag sokat hazájában tartózkodni, így az énekesnek be kell fizetnie az elcsalt adót, és az eljárási költségeket is meg kell térítenie. Tiziano Ferro 2001-ben, elsősorban Perdono című számával vált ismertté külföldön is, azóta öt albumot jelentetett meg.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon