Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. január 30.
 

A Fővárosi Állat- és Növénykert tematikus múzeumként történő nyilvántartásba vételi eljárásának megkezdéséről döntött egyhangúlag szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Fővárosi Állat- és Növénykert hagyományosan közművelődési intézménynek minősül, azonban az elmúlt években végrehajtott fejlesztések, de különösen a 2012-ben a Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegy létrehozásával az intézmény az élő közgyűjteményi jelleg mellett jelentős lépést tett egy modern, tematikus természettudományi múzeum megvalósulásának irányába - olvasható az állatkert által készített előterjesztésben.

A Varázshegy címmel látogatható kiállítás háromezer négyzetméternél is nagyobb területű, mozi- és oktatóteremmel is rendelkezik. Emellett az állatkertben található 16 állandó és két időszaki kiállítás, valamint klasszikusan múzeuminak mondható gyűjtemények is vannak a kert területén.

Az előterjesztés kitér arra is, hogy a tematikus múzeumi besorolás elnyerése az állatkert alapvető profilját nem változtatja meg, de lehetővé teszi, hogy közgyűjteményeknek kiírt pályázatokon is indulhasson az intézmény.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon