Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 15.
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda estétől többfelé kezdődik újabb havazás, amely csütörtökön és pénteken is folytatódik.

Szombaton már kemény fagyok várhatók, lesz, ahol napközben is csak -7, -8 fokra számíthatunk.

Kedden napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik: errefelé eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső, ónos eső vagy hó. Estétől elsősorban a Dunántúlon nagy területen képződhet köd. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 2, 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul.

Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre az Alföld kivételéval az ország nagy részére.

Szerda

Túlnyomóan borult, párás idő várható. Eleinte főként keleten, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé valószínű eső, nyugaton, északnyugaton havazás, havas eső. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

Csütörtök

Túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék: a déli, délkeleti megyékben eső, havas eső, másutt havazás valószínű. Az élénk keleti, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.

Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé valószínű havazás. Az erős északi, északnyugati szelet főként nyugaton viharos lökések kísérik, hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Szombat

Átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, keleten viszont sok lesz a felhő, ott még havazhat is. Az északi, északnyugati szél mérséklődik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12 fok között alakul, de a havas, kevesbé felhős nyugati területeken -14, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között valószínű.

Vasárnap

Többnynire erősen felhős lesz az ég, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12, a kevésbé felhős, havas részeken -15 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3, -8 fok között alakul.

Forrás: met.hu

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon