Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 03.
 

A világ legdrágább családi háza, az indiai milliárdos Mukesh Ambani által egy fényes party keretében birtokba vett ház.

Mintegy 80 rangos vendég, az indiai felső tízezer tagja, péntek este megcsodálhatta a belülről is a 27 emeletes épületet - számolt be a Times of India.

Ambani, a Reliance Industries magánvállalkozás vezetője, megengedheti magának az extravagáns lakóhelyet, tekintettel arra, hogy az 53 éves vállalkozó a Forbes Magazin által közölt leggazdagabb emberek listáján előkelő helyet foglal el, 29 milliárd dolláros vagyonával.

A 173 méter magas rezidencia felépíttetése és berendezése Mumbaiban több mint egy milliárd dollárba (752 millió euró) került, a különböző médiák információi szerint.

Ez a 21. század Tádzs Mahalja - mondta az indiai szerző Shobhaa De, aki részt vett a partin. A valószínűleg legnagyobb és legrangosabb indiai bálteremhez képest a Versailles-i kastély csak egy szegény rokon - tette hozzá.

Fényűző palota kilátással a nyomornegyedekre

Média információk szerint, mintegy 600 alkalmazott látja el, a többek között 6 emeletes garázzsal, úszómedencével, mozival, templommal és könyvtárral is ellátott családi ház fenntartását. A teraszokon nagy kertek kerültek kialakításra, a mintegy 50 emeletes épületben.

Ambani feleségével Nitával és három gyermekével él a családi házban. Az anyja az Ambani palota és a kisebbik fia, Anil 14 emeletes lakóháza között fog ingázni. Anil Ambani , Mukesh öccse nem vett részt az ünnepségen, mivel a két testvér már évek óta nincs beszélő viszonyban.

Az épület az indiai nagyváros nyomornegyedeinek közvetlen közelében található, így hangsúlyossá válik a szakadék gazdagok és szegények között. Szegénység ellen harcolók felhívták a figyelmet az kontrasztra a palota és azon Mumbai emberek helyzete között (mintegy fele a megközelítőleg 18 millió lakosnak), akik olyan negyedekben élnek, ahol nincs vagy nem elégséges az áram- és vízellátás.

Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon