Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. július 27.
 

Ma egy felkapott szakma lett a kulturális rendezvényszervező szakma, hiszen nagyon sokrétű feladatokat láthat el, aki elvégez egy ilyen képzést. A kulturális rendezvényszervező rendezvényi és művelődési szolgáltatásokat szervez, de a közösségi programok lebonyolítása is a feladatai közé tartozik.

A kulturális rendezvényszervező tartalmas szórakozási lehetőségeket biztosít, ezen kívül segíti az amatőr művészeti és szabadidős körök, klubok, valamint a tanfolyamok szakszerű működését. A kulturális rendezvényszervező tanfolyammal a következő munkaköröket lehet betölteni: kiállítás-szervező, kongresszusszervező, kulturális rendezvényszervező, programszervező, rendezvényszervező - és bonyolító és szabadidő - szervező. Amennyiben jó a szervezési készséged, lelkes, energikus vagy, jó problémamegoldó készségekkel rendelkezel, van önfegyelmed, jól tűröd a stresszes helyzeteket és együttműködési készséggel is rendelkezel, akkor jelentkezz a kulturális rendezvényszervező tanfolyamra. Miért is olyan jó kulturális rendezvényszervezőnek lenni? A cikkből megismerheted a válaszokat.

Karrierlehetőség

Amennyiben nem csak dolgozni szeretnél valamit, hanem karrierre is vágysz, akkor a kulturális rendezvényszervező szakma az egyik legjobb képzés számodra. A karrieredet indíthatod egy kisebb cégnél, majd, ha már elegendő tapasztalatod van, és egyre elismertebbé válsz a szakmában, akkor dönthetsz úgy, hogy egy nagyobb céghez szerződsz, de még saját vállalkozást is indíthatsz. A továbbképzési lehetőségekkel pedig magasabb fizetésre is szert tehetsz.

Ha nem unalmas munkára vágysz

A kulturális rendezvényszervező szakma minden, csak nem unalmas. Tele van izgalmakkal, kihívásokkal. Olyan eseményeket, programokat szervezhetsz, amelyek sok előkészületet igényelnek, alapos szervezést követelnek, és olyan fantáziát, olyan kreatív megoldásokat, amelyek a kulturális rendezvényszervező fejében kelnek életre és az ő munkája révén kerülnek azok megvalósításra.

Karrier nem csak itthon

A kulturális rendezvényszervező jó, ha tud idegen nyelveken beszélni, hiszen a szakmájában nem csak itthon, hanem külföldön is nagy kereslet van. A rendezvényszervezők munkájára nem csupán szükség van, de el is ismerik azt nem csak hazánkban, de külföldön is.

Kiélheted az irányítási vágyadat

A kulturális rendezvényszervező állás nem csak karriert nyújthat számodra, hanem az irányítási képességeidet is kamatoztathatod, hiszen egy rendezvényszervezőnek nagyon sok olyan feladata van, amelyben ezt a képességét kell használnia. A kulturális rendezvényszervező megtervezi az adott eseményt, programot, majd előkészíti azt, de a lebonyolítás és az utómunkálatok is a feladatai közé tartoznak.

Folyamatos munkalehetőség

Manapság nagyon sok rendezvényt, kulturális eseményt, szabadidős programot szerveznek. Nem csak cégek és vállaltok, de magánszemélyek is. Bulit szerveznek a kollégáknak, meglepetéspartit rendeznek a nyugdíjba vonulóknak, de ma már a gyerekeknek is szerveznek szülinapi zsúrokat, ballagást. Tehát nagyon sokféle és változatos munkában lehet részed, ha kulturális rendezvényszervező szeretnél lenni és amennyiben jó vagy a szakmádban, úgy hamar híred megy, és egyre több és több munkaajánlatot fogsz kapni.

Számtalan kihívás és meglepetés

Ha szereted a kihívásokat, ha imádod a változatosságot, akkor ezt a munkát neked találták ki. Az biztos, ha kulturális rendezvényszervezőként helyezkedsz el, nem lesz két egyforma napban részed. Az egyik héten lehet, hogy egy konferenciát szervezel, a másik héten egy szabadidő-program lebonyolítását bízzák rád, a harmadik héten pedig egy kulturális eseményt kell leszervezned. Strapás munka, de az a személy, aki imádja a változatosságot és a kihívásokat, imádni fogja.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon