Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 17.
 

Ismét rengetegen töltötték az éjszakájukat múzeumokban, idén 10. alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját.

A Törley Pezsgőpincészetnél a látogatók egy rövid séta keretein belül ismerhették meg a pezsgőkészítés minden fortélyát.

A különleges séta után pedig mindenkit ingyen kóstoló várt. Az érdeklődők a Törley család titkaival is megismerkedhettek a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban, amit ezen az estén nyitottak meg.

Kreatív programok, színes tárlatvezetések, rendhagyó bemutatók, táncok, tűzköpők várták az embereket a budai Várban. A Magyar Nemzeti Galériában játékos vetélkedőt szerveztek: a festményekhez és szobrokhoz kapcsolódóan olyan feladványokat rejtettek el a szervezők, amelyeket csak az alkotások megtalálása és a művek alapos megvizsgálása után lehetett megoldani.

Tárlatvezetéseken többek között a múzeum Ferenczy Károly-kiállítását, Rippl-Rónai és Munkácsy Mihály műveit, valamint a Nyolcak festőcsoport alkotásait tekinthették meg a vendégek. A programokat számos koncert és előadás kísérte, Szakcsi Lakatos Béla zongorakoncertje különleges atmoszférát teremtett a festmények megtekintéséhez.

Debrecenben minden eddiginél több helyszínen rendeztek programokat, idén a Debreceni Egyetem főépülete is megnyitotta kapuit: az érdeklődők bepillanthattak a rektori tanácsterembe, ahol az egyetem és a Református Kollégium ősi jelképeit, a gerundiumokat őrzik. A modern- és kortárs alkotásoknak helyet adó Modem minden kiállítóterme és folyosója megtelt látogatóval.

Számos különlegességgel várták idén a látogatókat Zalaegerszegen: első alkalommal nyílt meg a Zalaegerszegi Törvényszék díszterme, éjszakai sétára nyílt lehetőség a Göcseji Falumúzeumban, a Magyar Olajipari Múzeum pedig két kiállítással - világító ásványokkal és világítástörténeti tárlattal - várta a látogatókat. Az érdeklődőket múzeumbusszal szállították a helyszínekre, félóránként pedig a múzeum parkolójából rabomobil indult városnéző körútra. A falumúzeum kapujában a Hevesi Sándor Színház egyik tagja fogadta az embereket, a teátrum művészei több portán is vidám műsort rögtönöztek.

Pápán az Esterházy kastélyba több százan váltottak jegyet, hogy részt vegyenek a XVII-XVIII. századi időutazáson, kézműves csokoládét készítsenek, megkeressék a kastély kincsét, meghallgassák a koncerteket, megcsodálják a barokk táncokat. Bakonybélben megtelt a Pannon Csillagda is: az időjárás kedvezett a látogatóknak, akik örömmel próbálták ki az obszervatórium nagy teljesítményű távcsöveit.

Fotó: Vásárhelyi Dávid - Hír7
Még több kép az éjszakáról a Hír7 Pinterest oldalán!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon