Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 29.
 

Új szolgáltatást, egy "alvószalont" próbálhatnak ki Bécsben mindazok, akik szívesen szundítanának napközben egy fél órát, de a munkahelyükön nincs rá lehetőségük.

A szalonban egymástól paravánnal elválasztott, kanapéval berendezett pihenősarkok, illetve külön pihenőszobák között lehet választani - számolt be róla a Die Presse című osztrák napilap.

Az alvóstúdió ötletgazdái, Peter Schurin és Claudia Darnhofer elsősorban olyan üzletemberekre számítanak, akik stresszes életmódjuk mellett két üzleti találkozó között szívesen beiktatnának egy rövid pihenőt, de olyan turistákra is, akik megpihennének valahol, amíg a szállodai szobájukra várnak.

Fél óra ára tizenegy euró (mintegy háromezer forint) a közös teremben, ehhez viszont frissítő is jár, és az alkalmazottak személyesen ébresztik fel a vendéget a kívánt időpontban. Aki a nyugalom mellett teljes magányra is vágyik, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia: a különszoba negyven euróba kerül.

A vállalkozás alapítói biztosak benne, hogy van igény az ilyen csendes kikapcsolódásra. Emellett - mondják - az ebéd utáni alvás fokozza az összpontosítási, a teljesítő- és a reakcióképességet, javítja a rövid távú memóriát, és óv a szívbetegségektől.

A lapnak nyilatkozó egyetemi alvásszakértő azonban arra is figyelmeztet, hogy a nappali alvásnak nem szabad az éjszakai pihenés rovására mennie. "A délutáni alvás akkor fontos, ha éjszaka nem tudtuk eléggé kipihenni magunkat, de nem helyettesítheti az éjszakai alvást" - hangsúlyozta a bécsi egyetemi klinika szakértője.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon