Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. május 14.
 

Tizenkét megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a várható viharos szél vagy a sok eső miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre a várható viharos szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránként 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében szerdán több mint 20 milliméter csapadék hullhat, emiatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán napközben országszerte fokozatosan erősödik az északi szél. Egyre több helyen viharos széllökések is várhatók. Az esti óráktól a legerősebb széllökések a Dunántúlon helyenként megközelíthetik a 90 kilométer/órát. Emellett a térségünkben örvénylő mediterrán ciklonból szerda éjfélig a délkeleti megyékben egy-egy területen átlagosan 20 milliméternyi csapadék is eshet. A csapadék eloszlása nem lesz egyenletes, egy-egy zivatar során kisebb területeken jelentős mennyiségű csapadék várható.

Szerdán szűrt napsütés északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között várható.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon