Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. május 26.
 

A Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási eredményvárójában, a budai Millenáris Parkban értékelte az EP-választás eredményét.

Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! - értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási (EP-) győzelmét a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a budai Millenáris Parkban. Mint mondta, a most megválasztott EP-képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, "ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik". A kormányfő azután tartott beszédet - a mandátumot szerzett kormánypárti EP-képviselőjelöltek gyűrűjében -, hogy kiderült: a Fidesz-KDNP a szavazatok 51,49 százalékával megnyerte a vasárnapi EP-választást, az előzetes adatok szerint 12 mandátumot szerzett az EP-ben.

A szimpatizánsok előtt szónokolva a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, vagyis arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez. Három a magyar igazság, megvan a második - fogalmazott Orbán Viktor, utalva az áprilisi országgyűlési és a mostani EP-választási győzelmükre. "Büszkék lehetünk arra is" - folytatta -, hogy a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is bejutott az EP-be, így minden eddiginél erőteljesebben lesz képviselhető Brüsszelben a magyar nemzet. A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy hat közép-európai országból Magyarországon volt a legmagasabb a részvételi arány.

EP-képviselőinknek - mint a magyarok előretolt helyőrségének - az lesz a dolga, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, kiálljanak az érdekeikért, és hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját, mondják el: a magyarok egységesek, és az egység erejével újra elutasították a szélsőségeket, legyen azok akár jobb-, akár baloldaliak - fejtette ki Orbán Viktor. Az is a dolguk lesz - mondta -, hogy "figyelmeztessék az uniós intézményeket: nem szabad olyan útra tévedni, amely ellentétes a mi közös kultúránkkal és az európai keresztény civilizáció közös értékeivel".

Az EP-képviselők teendői közé sorolta továbbá a rezsicsökkentés, a magyar föld, a méltányos közteherviselés, és általában véve Magyarország, a magyarok érdekeinek megvédését. "Köszöntöm a harcba indulókat! Gratulálok minden megválasztott képviselőnek, tekintet nélkül arra, melyik párt színeiben indult!" - mondta a kormányfő, aki egyúttal azt kérte a megválasztott politikusoktól, Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat. "Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk. Soha ne feledjék: Magyarország az első. (...) Mi, magyarok csak együtt, egységben lehetünk sikeresek. Ha ezt megszívleljük, újra naggyá tehetjük Magyarországot. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta szavait Orbán Viktor.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon