Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. május 24.
 

Miközben a Compact Disco lázasan készül a szombati döntőre, addig itthon támadják a zenekar dalát és lopással vádolják őket. Lang Györgyi, Deutsch Tamás és Bakács Tibor, aki téliszalámit lopott és ezzel került pár hónapja címlapokra komolyan bírálta a dalt.

A Klubrádió Ötös című műsorában Lang Györgyi és Falusi Mariann között is szóba került az Eurovíziós Dalfesztivál, de Lang Györgyi nem éppen rajongott a Compact Disco Sound of Our Hearts című szerzeményről. Az Eurovíziós Dalfesztivál egy elavult dolog, semmi szükség nincs rá – kezdte az énekesnő. – Abban nem kételkedem, hogy tehetséges zenészek a Compact Disco tagjai, de szerintem a hazai válogatáson százszor jobb volt náluk a Fábián Juli & Zoohacker együttes, Heincz Gábor Biga és Tóth Gabi is – magyarázta Györgyi.

A Compact Disco dala Depeche Mode-, Ákos- és Pet Shop Boys számok keveréke, nem ötletes, nem jó dal. Szívem joga elmondani róla a véleményem még akkor is, ha sokaknak nem fog tetszeni. Itthon a többség azt gondolja, hogy ezek a srácok nemzetünk hősei, akik az ország hírnevét öregbítik külhonban. Nem gondolnak bele, hogy itthon sokan azon izgulnak, nehogy nyerjenek, mert itt annyi pénz sincs, mint Bakuban, nem tudnánk megrendezni egy dalfesztivált.

Érdekes módon éppen hasonlóan gondolja Bakács Tibor is, aki szintén ma mondta el a véleményét a zenekar daláról és fejtette ki véleményét az Új Ásznak.

" Az egész dalverseny egy nyomorék NDK-s zenés ajándékkosár, ami a táncdalfesztivál nyugat-európai primitív változata. A magyar zsűri egy saját elveivel ellentétes döntést hozott a Compact Disco kiküldésével, hiszen folyamatosan azt hangoztatta Rákay Philip, hogy meg kell mutatnunk nekünk, magyaroknak, hol a helyünk a világban, ehhez képest egy szar elektropop zenekart küldenek, ami ráadásul valami brit csapat koppintása. Mi csakis énekhangban tudnánk versenybe szállni másokkal, de a Compact Disco ebben a tekintetben is teljesen jelentéktelen."

Deutsch Tamás, akinek Twitter-bejegyzéseitől szokott hangos lenni a média, szintén negatívan beszélt a dalról.

"Az eurovíziós dalfesztiválos-azerbajdzsános-kompaktdisznós marketing fos dömping elleni tiltakozásul Dolly Rollt hallgatok."

A Bors megkereste a Bakuban tartózkodó zenekar tagjait is, de nem kívántak nyilatkozni.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon