Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. február 18.
 

Az óbuda-békásmegyeri önkormányzat szerint a szervezők ugyancsak kérelmet adtak be a zajkibocsátás megállapítására, de mivel ennyi idő alatt nem tudták kiadni, a kereskedelmi hatóság a zeneszolgáltatást megtiltotta. A rendező "a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig" minősítéssel adta be kérelmét a polgármesterhez címezve, mindössze két nappal a tervezett kezdés előtt. A rendezvénytartási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési határideje azonban húsz nap.

A zajkibocsátási határérték megállapításáról szóló határozat hiánya és más okok miatt nem engedélyezte megtartani a hétvégén az Utolsó tánc elnevezésű rendezvényt a III. kerületi Hajógyári-szigeten – tájékoztatta az óbuda-békásmegyeri önkormányzat sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Sztamenits Adrien ugyanakkor közölte, a kormány 2013 szeptemberében döntött arról, hogy közösségi, rekreációs tér létrehozása céljára megvásárolja a területet. Vagyis a szórakozóhelyek azért zártak be, mert a terület tulajdonjoga az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft.-től az államhoz került, amely nem adja bérbe a területet a kluboknak – fűzte hozzá.

Elmondta: a rendező "a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig" minősítéssel adta be kérelmét a polgármesterhez címezve, mindössze két nappal a tervezett kezdés előtt. A rendezvénytartási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési határideje azonban húsz nap. Ez idő alatt a szakhatóságok – a népegészségügyi intézet, a katasztrófavédelmi kirendeltség, a rendőrség és az örökségvédelmi hatóság – közös helyszíni szemlét tartanak. Mivel az engedélyezési eljárás csak a kérelem benyújtása után indulhatott el, a helyszíni szemlére a tervezett kezdésig nem kerülhetett sor.

A szervezők ugyancsak kérelmet adtak be a zajkibocsátás megállapítására, de mivel ennyi idő alatt ezt sem tudták kiadni, a kereskedelmi hatóság a zeneszolgáltatást megtiltotta – közölte a kerületi szóvivő.

Az esemény Facebook-oldalán a rendezők a bürokráciát hibáztatják az Utolsó tánc elmaradásáért. Azt írják, hogy az eseményt szervező társaságok egyenként valamennyien rendelkeznek egy ehhez hasonló rendezvény megtartásához szükséges engedélyekkel, a hatóság azonban – szerintük nem megfelelően – arra hivatkozott, hogy a rendezvény önálló esemény, amelyhez külön engedély kell. Arra azonban ígéretet tettek, hogy a bürokratikus nehézségek leküzdése után mégis lesz Utolsó tánc.

A tavaly szeptemberi kormányhatározat, amelynek alapján az állam nettó 4 milliárd forintért megvásárolta a területet, azt szolgálja, hogy "a Hajógyári-szigeten széleskörű aktív és passzív rekreációt elősegítő – elsődlegesen kulturális és sportcélú – lakossági kikapcsolódás, szabadidős tevékenység eltöltésének lehetőségeit biztosító közösségi tér kerüljön létrehozásra". Egyben felkérték a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az adásvétel után dolgozza ki az ingatlanok közcélú, közösségi tér létrehozására irányuló fejlesztésére, hasznosítására vonatkozó koncepciót.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon