Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2015. június 02.
 

Egy fiatal lány, aki Győrből indult, és mert nagyot álmodni. Elmondása szerint még nagyon a pályája elején van, de nem gondolja magát egyszámos előadónak. Bogival a Millenárison találkoztam, ahol zenei terveiről és az őt mindenben támogató szüleiről mesélt, akik nagyon büszkék rá.

Mi újság veled, ha jól tudom most fog megjelenni új zenei anyagod.

Nagyon jól vagyok, köszönöm! Hamarosan vége a sulinak, befejezem a tizenegyedik osztályt, mellette letettem egy középfokú nyelvvizsgát. Ha a zenét nézzük, akkor pedig egy óriási változás jön, egy teljesen új projektbe kezdek, aminek a neve Bogi & The Berry lesz. Mostantól csak élő zenekaros fellépéseket vállalunk és hamarosan forgatjuk az első videoklipet hozzá. Az új dalom, aminek a szövegét én írtam a Körút címet kapta.

A névváltozás minek köszönhető?  Van egy másik Boggie, aki idén képviselte országunkat az Eurovízión, Csemer Boglárka. Ezek szerint két Bogi nem fér meg egy országban?

A We All egy egészen sikeresnek mondható szám volt a Dalban és ez Bogi név alatt futott. Idén egy másik előadó Csemer Bogi is szerepelt a műsorban, aki szintén Bogi néven lépett színpadra. Ez egy kicsit zűrzavart okozott az emberekben. Én lettem a „We All-os Bogi” és kicsit sok lett a Bogikból. Ezért is szeretném megkülönböztetni magam és most itt ez a Berry. Régen sokszor hívtak bogyónak az általános iskolába és valami gyümölcsös-bogyós nevet akartam és végül erre esett a választásom.


"Kicsit sok lett a Bogikból" - Fotó: Vajda Anita

A névváltozáson kívül miért határoztad el, hogy csak élő zenekaros fellépéseket vállalj?

Eddig is voltak zenekaros fellépéseim és azt vettem észre, hogy sokkal jobban élvezem, amikor zenekar van mögöttem a színpadon, mint ha csak egyedül énekelek. Szerintem a közönség is jobban élvezi az élő zenét, nagyobb élményt tudunk nyújtani nekik.

Kanyarodjunk vissza egy kicsit a karriered elejére. Ha jól tudom, a családban senki nem zenél vagy zenész.

A családomban nincs zenész felmenő, viszont a nagyszüleim nagyon hozzáértőnek tartják magukat. Mindig mutatom nekik a dalaimat, sokszor mondják, hogy igen ez nagyon jó Boglárka, csak így tovább. Apukám mindig is szerette a jó zenéket, alternatív dalokat hallgatott és valamelyest mindig is formálta ez által a zenei ízlésemet, hiszen együtt hallgattuk a dalokat. Gyakran vitt színházba, idővel pedig megpróbáltam elénekelni ezeket a dalokat, ezt ő felvette és feltöltötte a Youtube-ra, végül ezt találta meg egy menedzser és így kerültem a szakmába. Nagyon fiatal voltam még csak 14 éves. Persze minden kislány örülne, ha megkeresné egy menedzser és elkezdenének együtt dolgozni, de azt gondolom, hogy az még nem teljesen az volt, amit meg szerettem volna valósítani. Könnyen befolyásolható voltam, hiszen igazán én sem tudtam mit akarok. Szerencsére amióta benne vagyok a zenei életben, sikerült sok mindenkivel beszélgetnem, megismerni a látásmódjukat és ez nagyon jó hatással volt rám. 


"Szeretném magam fejleszteni" - Fotó: Vajda Anita

Ez nagy álmod volt, hogy egyszer közönség előtt nagyszínpadon énekelj?

Igen ez nekem egy nagy álmom volt. Még ez nincs teljes mértékben kipipálva. Azt érzem, hogy még nagyon az elején vagyok ennek a karriernek. Szeretném magam fejleszteni, most kezdtem el magyarul szövegeket írni, tanulok gitározni.

Sok előadó nem tud egy hangszeren sem játszani vagy szöveget írni.

Sokkal hitelesebb egy előadó, ha bele tud szólni a munkálatokba. Mondjuk én is a gitározásnak az elején vagyok, de próbálok szorgalmas lenni és sokat gyakorolni. Most írtam meg életem első magyar nyelvű szövegét, amit félve küldtem el a menedzseremnek Csontos Noémi Virágnak. A szöveg mellé kísérőként azt írtam, hogy inkább ne olvassa el, mert szörnyű lett. Meglepődtem, amikor azt mondta, hogy nem olyan rossz, pár javítás után nekem is megtetszett. Utána vagy negyvenszer hallgattam meg, hogy vajon jól jön ki a prozódia, vajon tényleg jól megírtam.

A zenéléssel együtt jár az ismertség, ez mennyire vonzott téged?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy 14 évesen nem vonzott. Vágytam rá, hogy végig sétálhassak egy vörös szőnyegen, készítsenek velem interjút vagy megismerjenek az utcán. Mostanára ez a része már annyira nem érdekel és már nem is szeretem ezeket a feszengős celeb bulikat. Azt szeretem, ha olyan emberekkel találkozok, akik szeretik, amit csinálok, és elmondják, hogy mit kedvelnek benne.

Az ismertség árnyoldalát is megtapasztalhattad, mikor a magánéletedről cikkeztek az újságok.

Én soha nem voltam és nem is leszek az a típusú lány, aki nagyon bulvározik vagy szeret a magánéletéről beszélni. Még soha nem nyilatkoztam semmit a magánéletemmel kapcsolatban és mégis sikerült cikkeket lehozni rólam, ami annyira nem jó érzés. Szerintem senki nem örül neki, ha többen belelátnak az ember magánéletébe, de hát hozzá kell szokni, mert valahol ez ezzel jár.

De akkor ideges voltál, amikor az ominózus Deák Ferenc téri események megtörténtek és másnap címlapon szembesültél vele?

Nem voltam annyira ideges, de azért zavart. Igazából azt nem értettem, hogy miért van embereknek motivációja arra, hogy elővegyék, a telefonjukat levideózzák, majd utána pénzt kapjanak. Azt hittem, hogy a Deák Ferenc téren el lehet bújni, én Győri vagyok és nem gondoltam, hogy ez ennyire központi hely (nevet). Szerintem ebből is lehet tanulni, legközelebb jobban odafigyelek majd.

Arról már beszéltünk, hogy a közönségtől való visszajelzésnek mennyire örülsz, de mi a helyzet a szakmával. Tavaly egy Fonogram díjjal lettél gazdagabb.

Nagyon boldog voltam tavaly a Fonogram díjátadón, azóta is kint van a szobámban a díj, rá van írva, hogy Bogi az év felfedezettje. Nagy öröm számomra ez az elismerés, de nem a díjak miatt csinálom. Fontos, hogy örömet szerezzek magamnak és azoknak, akik kedvelik a munkásságomat. Igazából nem számítottam rá, erős volt a mezőny ebben a kategóriában.

Szüleid mit szóltak hozzá, hogy a kislányukból egyszer csak egy országosan ismert énekesnő lett?

Mindig azt mondom, hogy nekem a mai napig apukám a legnagyobb rajongom. Ő az, aki a barátainak mutogatja a videókat rólam, a fellépéseken videóz, mindig szólok neki, hogy apa ne csináld, mert már kínos, de szerintem örülnek és abszolút támogatnak. 

Minden fellépéseden ott vannak?

Előfordul, hogy ott vannak. Anyukám Győrből nagyon sokszor felhoz Pestre és nagyon sok áldozatot hoz azért, hogy ez így működhessen. Nagyon hálás vagyok, nélkülük szerintem nem menne. Várom már, hogy felköltözhessek Pestre, egy évem van még a gimiből, utána szeretnék majd továbbtanulni a fővárosban.


Amikor berobbantál a köztudatba, sokan azt gondolták, hogy egy számos előadó leszel. A We All utáni dalaidat mennyire tartod erőseknek?

A We All után kijött a Feels So Right című dal, ami egy reklámzene is lett időközben. Véleményem szerint egészen jól működik, a klipet is sokan megnézték. Szerintem nem lehet egy 18 éves lányra azt mondani, hogy ő egy dalos előadó lesz. Még annyi minden van előttem.

A Bogi & The Berry mikor mutatkozik be a nagyközönségnek?

Júniusban fog megjelenni az új dal, amit már nagyon várok. Női előadóként nagyon nehéz közönséget építeni, mert általában a lányok a rajongó típusok és fiúkért könnyebb rajongani, éppen ezért három nagyon helyes fiú lesz a Bogi & The Berry projekt zenésze.    

Ha már a neveknél tartunk. Jól tudom, hogy az egy érdekes történet, hogy téged miért is hívnak Dallos Nyers Boglárkának? 

Engem Nyers Boglárkának hívnak és nagyon sokan csúfoltak ezzel a névvel. Én Ausztriában is jártam óvodába, igazán ott se értették, mi ez a Nyers, Magyarországon aztán meg főleg nem. Anyukámat Dallos Ágnesnek hívják és én a Facebookon, amikor létrehoztam egy profilt, akkor kitaláltam összevonom a kettőt és Dallos Nyers Boglárka leszek. Most már mindenhol így hívnak, ha tévébe megyek interjúra ott is ezt írják ki.

Az osztálytársaid, hogyan fogadták, hogy egyik napról a másikra egy országosan ismert énekessel járnak egy osztályba, volt irigység?

Én egy győri gimnáziumba kezdtem, ahol nem a tanulással volt a probléma, hanem egyszerűen nem találtam a helyem. Nem találtuk a közös hangot. Tavaly a Dal című műsor után váltottam sulit és nagyon szeretem a jelenlegi iskolámat. Abszolút nincs féltékenység, gyakran szerepelnek a klipjeimben is. 

Említetted, hogy szeretnél továbbtanulni majd Pesten. Milyen irányban, marad a zene vagy esetleg egy teljesen új területen folytatnád?

Kommunikáció és médiaiskolára gondoltam, mert ez az, ami az éneklésen kívül érdekel. Nagyon kommunikatív vagyok, érdekel az újságírás.   

Szerző: Vásárhelyi Dávid 
Fotók: Vajda Anita



 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon