Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2017. június 07.
 

Az Észak-Európában taláható Dánia több éve a világ egyik legboldogabb országának számít. Az 5,7 milliós lakosság elégedett az oktatási rendszerükkel, a poltikai szabadsággal, az egészségüggyel, a fizetésükkel és a közbiztonsággal egyaránt.

Munkahelyükön teljes biztonságban érzik magukat, nem félnek attól, hogy elveszítik az állásukat, azonban ha mégis megtörténne, a munkanélküliségre is nagy összeget fordít az állam.

Természetesen valamennyi pénzre azért mindenkinek szüksége van a boldogsághoz és azt tudnunk kell, hogy Dániában a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem. Egy 2015-ben elvégzett felmérés szerint az egész világon ebben az országban a legkisebb a korrupció mértéke.

A Dánok nem másban mint, a Skandináv mentalitásban látják boldogságuk forrását. Mindig elégedettek azzal ami éppen történik, nem stresszelnek felesleges dolgokon és inkább sok kis célt tűznek ki maguknak, mint egy nagyot. Ezáltal könnyebben érik el céljaikat és több sikerélményük van az életben. Munkahelyükön maximálisan teljesítenek, azonban sohasem maradnak túlórázni. Péntekenként rengeteg munkahelyen már ebéd után vagy kora délután  befejezik a munkát és élvezik a megérdemelt hétvégét. Ha a körülmények adottak, sok helyen padokat, asztalokat tesznek ki az irodák kertjébe, hogy a friss levegőn, szabadban tudjanak ebédelni.

Manapság egyre többször lehet hallani azt a szót, hogy “hygge”.  Azonban nagyon sok ember azon kívül, hogy ismeri a szó eredetét a jelentését nem tudja pontosan.  A hygge nem más, mint egy boldog, nyugodt, otthonos, pillanat egy szóval egy jó érzés, amikor megéled és értékeled az életet úgy ahogy van. A legtöbb ember saját otthonában teszi ezt meg egy tea vagy kávé mellett, azonban mostanában egyre több nyilvános helyen is megjelent ez az életérzés.

Legyen az kávézó, teázó vagy egy hangulatos cukrászda a lényeg, hogy együtt legyenek és jól érezzék magukat. Sok sztereotípíával ellentétben a dánok nem befelé zárkózó emberek, azonban nagy tiszteletben tartják a másik magánéletét. Úgy gondolják társadalmi szempontból sokkal értékesebb a magánélet tisztelete, minthogy minden bensőséges dolgaikat megosszák mindenkivel.

A boldogságukhoz természetesen az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport is hozzájárul. Rengeteg közértben árulnak bio termékeket, amelyek nem sokkal kerülnek többe, mint a hagyományos élelmiszerek.
Sok embernek a Dánia szó hallatán a rossz időjárás és a Vikingek jutnak eszébe, akik minden körülmény között megéltek. A dánok ősei a Vikingek voltak, így a dánokat sem zavarja a borzalmas időjárás, legyen esős, havas, hideg idő ők akkor is a biciklit választják  tömegközlekedés helyett.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon