Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 27.
 

Magyar áldozata is van a keddi luxori hőlégballon-balesetnek - mondta a luxori kormányzó újságíróknak nyilatkozva.

Ideiglenesen megtiltották a turisták hőlégballonos repültetését a kormányzóságban. Ezzat Szaad kijelentette, hogy kilenc hongkongi mellett francia, brit, belga, magyar és japán áldozat is van. Egyéb részletet az áldozatok személyéről nem közölt.

A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, a világhírű Királyok Völgyének közelében, körülbelül 300 méteres magasságban volt, amikor - reggel 7 óra körül - kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát a pilóta és két brit utas élte túl, a balesetnek összesen 18 halálos áldozata van.

A pilóta kiugrott

Ahmed Abud, a luxori hőlégballonosok egyesületének elnöke a médiának elmondta: a pilóta azért élte túl a katasztrófát, mert 10-15 méteres magasságból kiugrott. A két brit túlélőt jelenleg a luxori kórházban kezelik.

Christopher Michel amerikai fotóriporter, aki egy másik hőlégballon fedélzetén tartózkodott, a Sky News brit televíziónak elmondta: a lezuhant légi járművön kívül további hét volt a levegőben a katasztrófa időpontjában.

A francia külügyminisztérium megerősítette, hogy két francia állampolgár vesztette életét a balesetben.

A balesetben két brit állampolgár meghalt és további kettő megsérült, utóbbiakat kórházba szállították, állapotuk válságos a The Thomas Cook utazási iroda közlése szerint.

Szaad döntése alapján az egyiptomi hatóságok további intézkedésig megtiltották a hőlégballonok felszállását a Luxort magában foglaló kormányzóságban.

Ez az egyik legsúlyosabb turistabaleset, amely Egyiptomban történt, és elemzők szerint az ország számára kulcsfontosságú idegenforgalmi ágazatot még mélyebb recesszióba taszítja.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon