Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 07.
 

Az amerikai demokraták elnökjelöltjükké választották Barack Obamát. Eva Longoria és Flo Rida is megjelent a konvención.

Hivatalosan is Barack Obamát választotta elnökjelöltnek a Demokrata Párt a charlotte-i elnökjelölö konvención.

Előzőleg az Obamát jelölő Bill Clinton volt amerikai elnök beszédében kijelentette: a gazdaság helyreállításhoz nélkülözhetetlen a hivatalban lévő elnök újraválasztása. Obama együtt jelent meg a pódiumon Clintonnal, a demokraták talán legnépszerűbb politikusával.

A volt elnök kormányzásának két ciklusa alatt, az 1990-es években regisztrálták - csak a békeidőket számítva - az amerikai gazdaság leghosszabb ideig tartó növekedési ciklusát. Több elemző szerint az Egyesült Államok akkor érte el világpolitikai hatalmának csúcspontját.

"Tampában a republikánusok érvelése az elnök újraválasztása ellen meglehetősen egyszerű volt: totális zűrzavart hagytunk magunk után, Obama pedig még nem fejezte be teljesen ennek eltakarítását, rúgják hát ki, és minket válasszanak meg újra" - mondta Clinton.

"Sokkal jobban szeretem az Obama elnök újraválasztása mellett szóló érvelést. Megsebzett gazdaságot örökölt, de megakadályozta az összeomlást, megkezdte a fellendülés felé vezető hosszú és nehéz utat, és lefektette egy korszerűbb, kiegyensúlyozottabb gazdaság alapjait, amely új munkahelyek millióit, dinamikus, új vállalkozásokat és az újítók számára új gazdagságot fog eredményezni" - tette hozzá.

"Egyetlen elnök, sem én, sem egyetlen elődöm nem tudta volna helyrehozni a kárt négy év alatt" - vallotta Clinton, elismerve, hogy Obama sokkal rosszabb állapotban lévő gazdaságot vett át, mint ő annak idején.

Szavai szerint a republikánusok egy "másik univerzumban" élnek, mostani irányvonaluk eltér az országépítési programokra áldozó korábbi elnökeikétől, és gazdasági programjuk matematikailag nincs alátámasztva. Mint mondta, rég bebizonyosodott, hogy az egyenlő esélyek megteremtése nemcsak erkölcsi értelemben helyes, de egyúttal jó gazdaságpolitika is.

A beszédet eredetileg a 74 ezer néző befogadására alkalmas charlotte-i Bank of America-futballstadionban akarták megtartani, ám a szervezők szerdán, a várható viharokra hivatkozva áthelyezték a konvenciónak helyet adó, 19 ezer személyes sportcsarnokba, a Time Warner Cable Arénába. Republikánus kommentátorok szerint a változás oka inkább az volt, hogy valószínűleg nem telt volna meg a létesítmény, mint négy évvel ezelőtt a 84 ezer személyes denveri stadion.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon