Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. április 23.
 

A Kossuth tér átépítésének eredményeként a terület jelenleg negyvenöt százalékát elfoglaló autók végre teljesen kiszorulnak onnan, a zöldfelület pedig érdemben nőni fog - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzata vasárnap az MTI-vel.

Az önkormányzat arra reagált, hogy az MSZP több vezető politikusa faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy a főváros 78 fát vágatott ki az átépítés alatt álló Kossuth Lajos tér északi oldaláról.

Steiner Pál a szocialista párt országgyűlési képviselője azt mondta: az Országgyűlés körüli tér átépítésének "kész és nyilvános projektjét" éppen Rogán Antal akadályozta meg azzal, hogy nem engedte néhány fa kivágását. A szocialista politikus rámutatott: a mostani fakivágások után már nyilvánvaló, hogy a Fidesz csak a beruházással járó üzleti lehetőségeket akarta megszerezni és nem a fák érdekelték.

Steiner Pál továbbá cinikusnak nevezte Rogán Antalt, amiért - mint mondta - az V. kerület fideszes polgármestere előző nap "nem átállotta a kivágott fák helyén ünnepelni a Föld napját".

Az önkormányzat utóbbi kapcsán leszögezte: sem Rogán Antal, sem más az Önkormányzat képviseletében nem ünnepelte a Föld napját a Kossuth téren.

Az V. kerületi önkormányzat "megdöbbentőnek" nevezte, hogy az az MSZP sajnálkozik a fák miatt, amelynek képviselői két évvel ezelőtt kétszer annyi fát akartak kivágni a Kossuth tér déli részén a mélygarázs építése miatt. Mint írták, akkor a kérelmező a Demszky Gábor által vezetett Fővárosi Önkormányzat volt, ahol a többségben lévő MSZP-frakció élén maga Steiner Pál állt.

"Érdekes módon két éve a Kossuth téri fákat még az MSZP, az akkori fővárosi vezetés és a zöld szervezetek is rossz állapotú, megújulásra szoruló növényzetnek nevezték" - fogalmazott az önkormányzat, megjegyezve: "vajon miért változott meg ilyen gyökeresen az álláspontjuk két év alatt?".

A Kossuth tér rekonstrukciójáról az Országgyűlés korábban határozatban döntött, az elfogadott javaslat értelmében a teret az 1944 előtti állapotoknak megfelelően állítják helyre.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon