Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. május 02.
 

A fõvárosban és több mint hatvan kistérségben már másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt.

A fõvárosban és több mint hatvan kistérségben már másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megye teljes területére, Bács-Kiskun, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megye egyes kistérségeire, valamint Budapest területére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú riasztást a következõ órákban várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken a zivatarokat óránkénti 90 kilométernél is erõsebb széllökések kísérhetik, és ó 2 centiméter körüli jégdarabok is hullhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az eddig kiadott veszélyjelzések mellett mind a várható heves zivatarok, mind a felhõszakadás miatt egyre több térségre adja ki az újabb riasztásokat. A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzésben - Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével - az összes megyében elsõ- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben, így egyre többfelé lehet számítani heves zivatarra, illetve felhõszakadásra.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: eleinte a Dunántúl középsõ és keleti részén, majd késõ este, illetve éjjel már másutt is kialakulhat zivatar.

Pénteken napközben és este nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felében lehet dörgés, villámlás. Néhol - fõként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza-közén - heves zivatar is valószínû, amelyet óránkénti 90 kilométeresnél erõsebb szélroham, valamint nagyobb méretû jég kísérhet. Ezen felül helyenként rövid idõ alatt nagy mennyiségû, 20-40 milliméternyi, kis valószínûséggel akár ennél több is csapadék hullhat - írták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság is arra figyelmeztetett csütörtök délután, hogy egyes helyeken veszélyes idõjárási jelenségekre, heves zivatarokra és felhõszakadásra kell számítani. Azt kérték, hogy mindenki kövesse figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat és a hatóságok jelzéseit.

MTI
A kép illusztráció!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon