Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 09.
 

Még közel sem teljes az idei Balaton Sound fellépőinek listája, de már néhány név ismert. Idén is négy napon keresztül bulizhatnak a fiatalok a Balaton partján.

A Steve Aoki, a Justice, a Dada Life, Hardwell és a Bloody Beetroots már biztos, hogy fellép az iden Balaton Soundon. Július 11-től, négy napon keresztül szórakozhatnak Zamárdi szabadstrandján a fiatalok.

Steve Aoki, a japán felmenőkkel rendelkező kaliforniai electro house dj és producer a Balaton Sound nagyszínpadán fog játszani, ő lesz az idei fesztivál egyik fő fellépője. Aoki remixerként is népszerű: 2010-es első mix-gyűjteményén többek között a Justice egyik számát is átdolgozta.

A francia elektronikus zenei duó, a Justice (Gaspard Augé és Xavier de Rosnay), az Ed Bangers kiadó első számú sztárja szintén fellép az idei Balaton Soundon.

Szintén játszik Zamárdiban a rendkívül népszerű olasz electro house és dance-punk projekt, a Bloody Beetroots, vagyis a Bob Cornelius Rifo által vezetett formáció. A színpadra maszkban lépő Rifo és társai eddig egy stúdióalbumot készítettek, a Romboramát, és tavaly a Szigeten már bemutatták műsorukat.

Először lép fel a Balatonon a bizarr svéd electro house duó, a Dada Life, vagyis Olle Corneer és Stefan Engblom. Jön Hardwell, azaz Robbert van de Corput, a 24. születésnapját éppen a zamárdi fellépésének bejelentése napján, hétfőn ünneplő holland progresszív electro house dj és producer is. Hardwell bejátszotta magát a DJ Mag szaklap világ legjobb dj-it rangsoroló listája élmezőnyébe, a legjobb tíz közé.

Játszani fog Zamárdiban a kreativitásáról, egyedi hangvételéről és formabontó munkáiról ismert Amon Tobin legújabb, nagyszabású elektronikus zenei víziója: a Two Fingers erőteljesen kötődik a hip-hop világához, de a grime és a dubstep stílussal is kapcsolatban áll. Ugyancsak a 2013-as Soundon vendégszerepel Brodinski, az egyik legígéretesebb francia dj és producer, akinek szettjei elsősorban basszusközpontú house-ra és technóra épülnek, de a minimal műfajokra is nyitott.

Dixon (Steffen Berkhahn), a berlini elektronikus zenei színtér képviselője egyedi látásmódú dj és producer, az Innervisions kiadó alapítója és vezére, ő is a Balaton Sound először bejelentett fellépői között szerepel. A német előadó lebegő atmoszférájú deephouse, illetve funky house anyagairól ismert.

A Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok mezőnyében bekerült a Festival Awards Europe címre jelölt tíz fesztivál közé; a verseny eredményhirdetése szerdán lesz a hollandiai Groningenben. A Festival Awards Europe-on a Sziget a nagyfesztivál kategória díjának egyik várományosa; a Hajógyári-sziget rendezvénye egy évvel ezelőtt már elnyerte ezt a címet.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon