Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. június 04.
 

A Terrorelhárítási Központ igazgatójának hétfő reggeli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a tragédia után Magyarországra érkezett dél-koreai küldöttség tagjai nem értenek egyet azzal a magyar elképzeléssel, hogy csak azután vizsgálják át a Hableány belsejét, hogy annak roncsát felszínre hozták.

7 embert kimentettek a vízből, 7 utas holttestét még aznap este megtalálták, hétfőn egy áldozat testét Hartánál találták meg, egy másik dél-koreai utas holttestét pedig június 2-án találták meg, a Hableány roncsánál.

A mentésben résztvevő csapat magyar felének már nem annyira elsődleges szempont az idő. Kizárt, hogy a hajó roncsában rekedtek közül bárki is életben maradt volna, úgyhogy jelenleg kivárnak, mert az áradó Dunán jelenleg életveszélyes alámerülni, a roncsot pedig egyelőre lehetetlen felszínre hozni.

A koreai katonai attasé azt közölte, tiszteletben tartja a döntést, de azt szeretné, ha a dél-koreai búvárok lemerülhetnének a roncshoz, és belülről is átkutatnák. A műveletet több dél-koreai is végignézte a Margit hídról, a lapok úgy tudják, ők az elhunytak, eltűntek hozzátartozói. Korábban a rendőrség lezárta a híd déli oldalának pesti felét a gyalogosforgalom elől. Arra a részre csak a dél-koreaiakat engedték be.

A mentés miatt hazánkba érkező szakemberek óriási nyomás alatt állnak. Kultúrájuk része, hogy akkor tudnak elbúcsúzni a halottaiktól, ha van holttest.

Dél-Koerában egy 2014-es katasztrófa óta különösen érzékeny, és már egyértelműen politikai kérdés a hajóbalesetek utáni hatékony intézkedés. Öt évvel ezelőtt ugyanis több mint háromszázan, többségében fiatalok haltak meg egy elsüllyedt kompban. A katasztrófát és az áldozatok nagy számát emberi hibák és mulasztások sorozata okozta, ami az egész dél-koreai közéletet megrengette.

Forrás. MTI, Blikk

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon