Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 03.
 

Szinte az egész országban első fokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt, akár 15 centi hó is eshet vasárnap.

Hat megye kivételével az egész országban első fokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt, a keleti megyékben az esőt havazás váltotta fel. A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket. Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megye kivételével az ország valamennyi területén viharossá fokozódhat a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta, hogy a többfelé viharos, akár a 80 kilométer per órás sebességet is elérő lökésekkel kísért északi szél vasárnap délutántól fokozatosan mérséklődik.

Emellett havazásra is számítani lehet. Mint írták, a hegyekben általában 5-10, de az Északi-középhegységben 10-15 centiméter friss hó is hullhat. Síkvidéken a friss hó vastagsága 4 centiméter alatt valószínű - olvasható az előrejelzésben. A keleti megyékben az esőt havazás váltotta fel. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye nagy részén kell erre számítani, emellett az Alföld déli részén Kiskőrös, valamint délen Pécs és Szentlőrinc környékén is havazik. Szállingózik a hó, illetve havas eső hullik az Alföld nagy részén - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a havazás nyomán a fő- és a mellékutak egyelőre csak latyakosak, nedvesek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt kéri, hogy a havazás miatt mindenki csak műszakilag a téli időjárásnak megfelelően felkészített gépjárművel induljon útnak, és tájékozódjon az aktuális időjárási és útviszonyokról. Hajdu Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy a havazás ismételten síkossá teheti az utakat, ezért fokozott óvatosságra intette a közlekedőket.

MTI

A kép illusztráció!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon