Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 03.
 

Síkvidéken sehol sem marad meg a hó. Már 10 centiméteres a hó Magyarország legmagasabban fekvő városában, Zircen. A Bakonyban és a Mátrában is havazott, a Kékestetőn hétfő délutánra 12 centiméteres hóréteg alakult ki.

Már 10 centiméternyi a hó a 300 méternél magasabban fekvő települések közül a Veszprém megyei Zircen. A Kab-hegyen 9 centiméternyi havat mértek, míg Bakonybél-Somhegypusztán, Tésen és Bánkúton 7-7 centi hó hullt eddig.

A legtöbb havat az ennél alacsonyabban fekvő települések közül a Pest megyei Kemencén mérték 8 centiméterrel. Hat-hat centiméternyi hó hullott Fejér megyei Balinka-Mecsérpusztán, a Somogy megyei Bálványoson és a Tolna megyei Hőgyészen.

A Tiszántúlon is egyre nagyobb területen havazás váltja fel az esőt, havas esőt. Estig a Dunától keletre alkalmanként még további fog havazni, de a hó síkvidéken már sehol nem marad meg, mert éjszakáig nem csökken 0 fok alá a hőmérséklet.

Hétfőn többfelé viharos erősségűre fokozódott a szél. Veszprém és Baranya megye több térségében jelenleg is riasztás van érvényben a hóátfúvások miatt. Éjszakáig hófúvásra lehet számítani 300-400 méteres magasság felett a Dunántúli-középhegységben, főleg a Bakonyban és a Mecsekben.

Kedden ismét havazni fog. Hajnaltól ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet nyugat felől. A déli óráktól egyre többfelé lesz csapadék: nyugaton kezdetben eső, havas eső, majd hó, északon és keleten havazás valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Kedd éjfélig maximum 5 centiméternyi friss hó hullhat a 200-250 méternél alacsonyabban fekvő településeken, a magasabban lévő helyeken ennél több is.

MTI, MTI Fotó: Komka Péter

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon