Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2015. május 20.
 

Június 11-12-én sztrájkolni fognak a metró, HÉV és trolivezetők Budapesten. A járatoknak csupán a kétharmada közlekedik majd, emiatt nagy lesz a zsúfoltság a városban.

Átfogó sztrájk készülődik a BKV-nál, ugyanis a buszos ágazatban működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) is megelégelte a bértárgyalással kapcsolatos időhúzást, ezért csatlakozik a metró, villamos és troli ágazat képviselői által ma meghirdetett akcióhoz - olvasható az EKSZ közleményében.

A június 11.-i üzemkezdettől június 12. üzemzárásig tartó sztrájkot azt követően jelentette be négy BKV-s szakszervezet és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, hogy a BKV a tegnapi plenáris bértárgyaláson 2,4 százalékos béremelésre tett javaslatot. Ez messze áll a metróban, a HÉV-en, a trolin dolgozók által elérni kívánt 3,5 százalékos emeléstől és a cafeteria-keret 200 ezer forintra emelésétől.

A törvény szerint a sztrájkolóknak a munkabeszüntetés során 66 százalékos szolgáltatási teljesítményt kell nyújtani a város területén, azon kívül pedig 50 százalékost. Várhatóan a sztrájk naponta több 100 ezer fős férőhelykiesést okoz a fővárosi közösségi közlekedésben.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon