Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 12.
 

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett kedden a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar csapat sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el a hollandokkal szemben, legutóbb 1984-ben tudta legyőzni az Oranjét. 


Egervári Sándor együttese, amely múlt pénteken az andorraiak legyőzésével rajtolt a sorozatban, legközelebb október 12-én Észtországban vendégeskedik, majd négy nappal később a török csapatot fogadja.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

"A film pörög tovább" - ezzel a transzparenssel vezette fel a hazai szurkolótábor a találkozót, a kifeszített képek pedig egy-egy magyar világbajnoki részvételt ábrázoltak, az utolsó kocka pedig a 2014-es brazíliai torna volt. Az előzetes kezdőcsapatban ugyan Arjen Robben még ott volt, ám a Bayern München szélsője megsérült a bemelegítés során, így a kezdésnél már Lens volt a holland csapatban.

Az Oranje nagy lendülettel kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, éppen Lens volt az, aki túlugrotta védőjét és a kapuba bólintott. A magyarok ugyanakkor pillanatokon belül válaszoltak, a Gera által kiharcolt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A hollandok ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de vezető góljukhoz gyakorlatilag a teljes magyar védelem asszisztálására szükségük volt, ugyanis Martins Indi teljesen üresen fejelhetett az ötösről a kapuba. A folytatásban is a hollandok akarata érvényesült, könnyedén játszották ki a kapura veszélytelen magyarokat.

A fordulást követően újabb gyors gólt szereztek a hollandok, igaz, Lens találatához pedig Elek elképesztően nagy hibája vezetett, aki odafejelte a labdát riválisának.
A magyar válogatott ennek ellenére nem tört össze, és Priskin révén könnyen szépíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Miután a magyar fellángolást átvészelték, egyre könnyedebbek és magabiztosabbak lettek a hollandok, és végül Huntelaar góljával el is döntötték az összecsapást.

A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek, akár csak tavaly márciusban a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, most is négy góllal távoztak a Puskás Ferenc Stadionból, igaz, akkor az ő kapujuk érintetlen maradt.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon