Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. június 18.
 

A hőségriasztás ideje alatt a fővárosban a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) tagvállalatai locsolóautókkal, tovább nyitva tartó strandokkal és zacskós víz osztásával próbál enyhíteni az emberek hőségérzetén - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket, éjszaka a budapesti főútvonalakat hűtik. Emellett a BKV megrendelésére naponta 12 és 17 óra között a meghatározott vonalakon locsolják a villamossíneket, hogy megakadályozzák a felpúposodást.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok - a Palatinus kivételével - a szokásosnál egy órával tovább tartanak nyitva.

Folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodnak - szükség esetén naponta többször is. A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra, hogy a parkok és közterek szökőkutjaiban tilos fürdeni. A Fővárosi Vízművek Zrt. szerdától a Deák téren 10-től 18 óráig jégben tárolt, hűtött zacskós vizet oszt.

A nagy melegre való tekintettel a munkaügyi hivatal megelőző intézkedések megtételére szólítja fel a munkaadókat, különösen a szabadban dolgozók esetében. A szakigazgatási szervek fokozottan ellenőrzik majd a szükséges óvintézkedések betartását.

MTI

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon