Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. június 29.
 

Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt, ez az első ételrecept, amely bekerült a hungarikumok sorába - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton a XV. Karcagi Birkafőző Fesztivál megnyitóján.

Dobos László, Karcag polgármestere elmondta, szombaton és vasárnap a kétnapos fesztiválra mintegy 12-13 ezer vendéget várnak. Birkapörköltet pedig összesen mintegy 200 főzőhelyen készítenek a fesztivál első napján. Ezt mintegy 400 birka bánja - tette hozzá.

A polgármester reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a fesztivál hozzájárul a juhtartás fellendítéséhez a térségben. Hozzátette: ugyanakkor a városnak nemcsak birkafőző versenyére kell büszkének lenni, hanem más hagyományaira, például népművészetére, valamint a városban és a térségben található gyógyvízre is. Ez további idegenforgalmi vonzerőt jelenthet Karcag számára.

Magyarországon jelenleg mintegy 830 ezer anyajuh van, és ez év végére várhatóan mintegy 600 ezer bárányt lehet majd így értékesíteni. A magyar juhágazat árbevétele éves szinten 11-12 milliárd forint. A magyarok évente 30-40 dekagramm birkahúst esznek. Mindezt Bátor Árpád, a Juh Terméktanács elnöke mondta el korábban az MTI-nek.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon