Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. március 12.
 

A TV2 gyönyörű műsorvezetője a Hír7-nek mesélt tévés karrierjéről. Elárulta, hogyan kezdte pályafutását és, hogy miről szólt az első riportja. Nem csak gyönyörű, de rendkívül tehetséges is nem véletlenül vezeti Magyarország legnézettebb reggeli műsorát a Mokkát.

Hogyan kerültél a Tv2-höz?

Úgy kerültem oda, hogy nekem előtte semmiféle televíziós kapcsolatom nem volt, de még ükanyáig visszamenőleg sem. Nincs a családban senki, aki legalább az újságírással foglalkozott volna. Első tévés szereplésem 13 évesen volt a Duna televizióban. Az irodalom tanárom küldött el egy castingra, ahol verseket kellett elemezni és szavalni. Ott azért elég jól átéreztem ennek a lüktetését és ritmusát.
Akkor már nagyon vártam, hogy leérettségizzek, el kezdjek levelezőn tanulni és mellette dolgozhassak. De már az érettségi előtt bejártam a Satelit tévéhez, ahol azonban még csak a kávét hordhatam ki. Amikor betöltöltöttem a 18-at akkor megkerestem, hol a TV2 és odamentem. Én egyszerűen tényleg csak besétáltam és megkérdeztem a portán hogy ha én nagyon itt szeretnék dolgozni, akkor mit tegyek. Egy hölgyhöz irányítottak, akinek odaadtam az önéletrajzomat, beszéltem vele 2-3 mondatot és utána behívtak egy gyakornoki castingra. Az Aktívba kerestek gyakornokokat és így kerültem a Tv2-höz 18 évesen. Fél évig gyakornoki státuszban dolgoztam és utána próbaidős szerkesztő-riporter lettem. Szép lassan alakultak a dolgok. De ez nem mese, tényleg így volt. Ma már nyilván ez nem működik, de 10 évvel ezelőtt így volt, vagy lehet, hogy csak szerencsém volt.


Melyik volt az első műsorod?


Az Aktívban ment először saját önálló riportom, az összes többi műsorban ahol előtte gyakornoki státuszom volt. A TV2 roadshow-jában is gyakornokként dolgoztam még nyáron, de ezek még nem voltak önálló produktumok. Hihetetlen, hogy 20 éves koromra hányféle emberrel találkozhattam és beszélhettem. 19 évesen elmondhattam magamról, hogy megjártam oda-vissza kétszer a szegedi Csillag börtönt ami úgye nem egy szokványos dolog. Pont a Magellánba forgattam egy anyagot egy úrral, aki gyilkosságért ült, szóval izgalmas időszak volt ez.

Miről szólt az első riportod?

A trópusi betegségekről forgattam. Volt egy kapott anyag amit a romániai riporterünk fogatott. Egy kint élő úrnak férgek költöztek a bőre alá és magyar vonatkozásban is kerestem hozzá interjú alanyokat. Ez volt az első, hogy milyen különleges betegségeket lehet elkapni különböző országokban.

Rengeteg műsorban szerepeltél, mint szerkesztő-riporter majd mint műsorvezető is bemutatkoztál.
Melyik volt a kedvenc műsorod?

Mindegyiket szerettem valamiért, mindegyik hozzám tartozott, mindegyik a részem volt. Én alapvetően a TV2 roadshow-jában kezdtem el dolgozni és ott lettem gyakornok, majd később az Aktív gyakornoka ként folytatam. Az Aktív életem végig a szívem csücske marad, mert én ott tanultam meg mindent. Itt kaptam meg először a névjegykártyámra a szerkesztő-riporteri jelzőt. Nagyon jó emberekkel dolgozhattam együtt, akiktől maximálisan tudtam tanulni. Nem tudok választani, hogy melyik volt a legjobb. Imádtam azt amikor reggelente mentünk élő bejelentkezések csinálni a Mokkában, mert akkor abban az élet szakaszomban ez óriási dolog volt és nagyon szerettem. Aztán jött a Macsólabor amit Illés Gabival csináltunk (A Megasztár, Nagy Duett producere) abban is sok szakmai kihívás volt, mind szerkesztői oldalról mind műsorvezetői oldalról. A Megamánia volt az éltem első olyan műsora, ami az enyém volt szőröstül-bőröstül, én voltam a műsorvezetője, riportere és szerkesztőként is dolgoztam benne. Ezt a műsort már az én nevemhez kötötték, a saját műsorom volt, úgyhogy ez mindenképpen óriási dolog. Kedvencet nem nagyon tudok mondani.

A magazin műsorokon kívül el tudnád magad képzelni egy nagyszabású show háziasszonyaként? (pl. Megasztár 6)

Nyilván az embernek vannak álmai és az viszi előre hogy egyre nagyobbat és nagyobbat álmodik. De én nem akarok abba a hibába esni, hogy azt amiben éppen vagyok azért ne élvezzem, mert már egy másik dologra vágyom. Nekem már 80 éves koromig meg van, hogy mit mikor szeretnék csinálni teli vagyok álmokkal, tervekkel. Azért nehéz itthon erre válaszolni, mert az a tapasztalatom, hogy ha az ember megfogalmazza az álmait a nagy nyilvánosság előtt, hát az nem szerencsés mivel olyan támadási felületet ad, amire úgy nincs szüksége az embernek. 28 évesen egy olyan szakmai múlt van mögöttem, amire én egész életemben büszke leszek és az elvehetetlen. Azokért én megküzdöttem.

A TV2 néhány hete jelentette be, hogy indul a Megasztár 6. Az előző szériánál a tehetségkutató kísérő műsorát a Megamániát vezetted. Idén is hasonló feladatot kapsz majd?

Nem tudom, hogy mi lesz. Nem beszéltünk még erről.

Te leszel a Megasztár 6 női műsorvezetője?

Erről sem volt szó. Annyi a publikus része, amit a sajtótájékoztatón elmondtunk.

Folyamatosan érik támadások a tehetségkutató műsorokat, hogy feleslegesek, mert telített a zenei ipar, nincs már hely az új tehetségeknek.
Mit gondolsz erről?

Jaj dehogyis, miért vagyunk ilyenek ezt nem tudom megérteni. Ez egy olyan rossz magyar szokás, hogy semminek nem tudunk örülni. Örüljünk már annak, hogy azok az emberek akik tehetségesek, akik szeretnék megmutatni magukat, azok kapnak egy lehetőséget. Kapnak egy lehetőséget arra, hogy elinduljanak az életben, hogy megragadják és valamire vigyék. Igen kicsi ez a szakma, szűk a piac és kevés ember tud érvényesülni, de nagyon kevés a lehetőség is és ez a műsor a Megasztár is óriási lehetőség arra, hogy azok akikben ott van az a kis dolog ami így mocorog, hogy de jó lenne, de szeretném, az lehetőséget ad arra, hogy meg tudja mutatni. Én annyira nem szeretem, amikor ezzel jönnek ja persze minek, hát de miért mit kéne bújjunk otthon a sötét szobába és ne csináljunk semmit? Nem. Csináljuk, persze legyenek új tehetségek adjunk lehetőséget az embereknek arra, hogy megváltoztassák az életüket. Ez a műsor lehetőséget ad. Tök jó legyen még ilyen!

Lesz nyaralás vagy munkával telik a nyár?

Lesz nyaralás abszolút, de valószínűleg csak a nyár végén. A hétvégéken azért igyekszem kikapcsolodni arra figyelek, hogy ne üljenek rám a dolgok, hanem azért legyen időm a családra is. Sokat fogok persze dolgozni, de azért az nekem mindig fontos, hogy legyen egy kis levegővételnyi időm, amit a családdal és a barátaimmal tudok eltöltetni, mert enélkül mit sem ér az egész...

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Fotók: TV2

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon