Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2013. január 17.
 

Utazási portált indított Wikivoyage néven 12. születésnapja alkalmából a Wikipédia online enciklopédia működtetője.

A wikivoyage.org kilenc nyelven indult el, és már mintegy 50 ezer szócikket tartalmaz úti célokról. A Wikipédiához hasonlóan önkéntesek szerkesztik közösen. Eddig 200 önkéntes szerkesztő csatlakozott hozzájuk.

"Manapság hatalmas az érdeklődés az utazási információk iránt, de csak kevés olyan forrás van, amely átfogó és nem kereskedelmi célú. Ez fog most megváltozni. A Wikivoyage az utazók szolgálatába áll a Wikimedia Alapítvány támogatásával és Wikimedia globális szerkesztői közösségével" - írta Sue Gardner, a Wikimedia Alapítvány igazgatója a portál elindulását hírül adó közleményében.

Bár a Wikivoyage új portál, maga a projekt már 2006 óta létezik, amikor a Wikitravel német és olasz verzióinak szerkesztői úgy döntöttek, hogy új weboldalt hoznak létre. Ez lett a Wikivoyage, amely német tulajdonban volt, ez a szervezet működtette. 2012-ben a Wikitravel számos szerkesztője döntött úgy, hogy összeolvadnak a Wikivoyage projekttel. Ezért jelenleg számos azonos szócikk jelenik meg a két honlapon.

Minden utazót meghívunk, hogy csatlakozzon hozzánk egy "világútikönyv" létrehozására, amely független és nem kereskedelmi célú - hangsúlyozta Peter Fitzgerald, a projekt irányítója.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon