Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Sztárchat 2012. november 20.
 

Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb szerencsejátéká nőtte ki magát a póker. A legtöbb férfi ért a nők nyelvén, szereti az alkoholt és nem utolsó sorban tud pókerezni.

A póker mára az egyik legnépszerűbb szerencsejátékává nőtte ki magát. A felnőtt férfiak már nem csak az asztalnál játszanak le néhány partit, hanem komoly, több millió dollár összdíjazású bajnokságokon, illetve az online pókeroldalakon tesztelik póker tudásokat.

Ebben a játékban sokkal nagyobb szerepet kap a taktika és a stratégia, melyre építve még a rosszabb lapok is nyerésre fordíthatók.

Az igazán profi játékosok tehát tökélyre fejlesztett blöff-technikával és pókerarccal nem csak szórakozást találnak a játékban, de nem kevés pénzt is kereshetnek vele. A nyerő lapok rangsora és kombinációja ugyanis legtöbbször a játék végéig rejtve marad.

Attól függően, hogy mikor és hogyan lehet licitálni és milyen szabályok szerint lehet cserélni, több különböző pókerfajtáról beszélhetünk.

Az alap pókerben öt lap kerül kiosztásra, melyek közül a játékosok kiválasztják, hogy melyiket tartják meg illetve melyik helyett kérnek másikat. A lapcserélős pókerváltozatokban mindezt három körön keresztül tehetik meg és minden körben tetszőleges mennyiségű lapot cserélhetnek ki – tehát akár mind az ötöt, vagy éppen egyet se.

A lapcserék után a játékosok az óramutató járásával megegyező irányban haladva megteszik a kötelező téteket. Minden egyes játékos eldöntheti, hogy tartja, vagy éppen emeli a maximális tétet vagy kiszáll és elveszti azt.

A kör akkor fejeződik be, ha minden játékos megtette a tétjét. Ha a licitkör végén csak egy játékos tartotta a tétet, megnyerte a kört, és eldöntheti, hogy megmutatja vagy titokban tartja-e a lapjait. Ha több játékos is játékban marad, akkor a záró kör végén megtörténik a lapok bemutatása, és eldől, hogy ki nyeri a potot – vagyis a játék során berakott pénz összességét.

Ha kezdő vagy és a leírtak alapján még nem tesztelnéd a tudásodat élesben egy pókerklubban, akkor a gyakorlásra teljesen megfelelőek az online pókeroldalak, mint például a PokerStars.hu. A gyakorláshoz a PokerStars világszínvonalú szoftvert és szolgáltatást biztosít neked.

A póker lényege pedig – és ebben tér el a más, jellemzően szintén kaszinókban játszott szerencsejátéktól – hogy a nyerés elsősorban nem a szerencsén vagy a lapok jó leosztásán múlik, hanem a játékosok tudatosan felépített stratégiáján, pszichológiai csatáján és játékelméletén.

Ha szeretnéd elsajátítani a játékot, akkor kattints ide!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon