Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 06.
 

A Világgazdaság információi szerint Matolcsy György váltja Simor Andrást a Magyar Nemzeti Bank élén. A nemzetgazdasági miniszter helyét Varga Mihály veheti át.

A Világgazdaság tegnap esti cikkében írt arról, hogy megszületett a döntés az új jegybankelnök személyéről. Simor Andrást helyét mandátuma lejárta után Matolcsy György jelenlegi nemzetgazdasági miniszter veszi át.

A lap arról is írt, hogy Matolcsy egyik helyettese a Magyar Nemzeti Bankban Balog Ádám lesz, aki jelenleg a minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkári posztot tölti be.

Simor András mandátuma március elején jár le. A jegybankelnök jó ideje a Fidesz, illetve az Orbán Viktor vezette kormány bírálatainak kereszttüzében van - olvasható a Világgazdaság tegnap megjelent cikkében.

Matolcsy György személye nem számít meglepetésnek, kormánypolitikusok a miniszter jelölését eddig azzal hárították el, hogy az új jegybankelnök személyéről a miniszterelnök hivatott dönteni. Maga Orbán Viktor a múlt héten Brüsszelben úgy nyilatkozott: a jelöléssel megvárja március elejét.

Világgazdaság, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon