Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2012. december 14.
 

Steven Spielberg Lincoln című filmje kapta a legtöbb jelölést a Golden Globe-díjakra csütörtökön Los Angelesben, a történelmi dráma összesen hét kategóriában esélyes.

A művet a legjobb dráma és a legjobb rendező kategóriájában is jelölte a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete, a férfi főszereplők között esélyes a Lincolnt alakító Daniel Day-Lewis, a film további szereplői közül pedig a legjobb mellékszereplők között Sally Field és Tommy Lee Jones. Öt-öt kategóriában jelölték Az Argo-akció, valamint a Django Unchained című filmeket. Előbbi rendezője Ben Affleck, utóbbié Quentin Tarantino.

A legjobb drámai alkotás díjára a Lincoln, Az Argo-akció és a Django Unchained mellett a Pi élete és Kathryn Bigelow bin Laden-filmje, a Zero Dark Thirty esélyes. A musicalek és vígjátékok kategóriájában a Keleti Nyugalom - Marigold hotel, A nyomorultak, a Holdfény királyság, a Lazacfogás Jemenben, valamint a Napos oldal kapott jelölést.

Daniel Day-Lewis versenytársai Richard Gere, a Végzetes hazugságok, John Hawkes, A kezelés, Joaquin Phoenix, a The Master, illetve Denzel Washington, a Kényszerleszállás című alkotások főszereplői lesznek a drámai kategóriában. A musicalben vagy vígjátékban nyújtott legjobb férfi alakítás jelöltjei között szerepel Hugh Jackman A nyomorultakból, Jack Black a Börni, az eszelős temetős, Bradley Cooper a Napos oldal, Bill Murray A király látogatása - Hyde Park on Hudson és Ewan McGregor a Lazacfogás Jemenben című filmekből.

A színésznők között a drámai kategóriában Golden Globe-díjat kaphat Jessica Chastain, Marion Cotillard, Helen Mirren, Naomi Watts, illetve Rachel Weisz a Zero Dark Thirty, a De rouille et d'os, a Hitchcock, A lehetetlen, illetve a The Deep Blue Sea című alkotásokban nyújtott alakításáért. A vígjáték vagy musical műfajában a női főszereplők között jelölést kapott Emily Blunt (Lazacfogás Jemenben), Judi Dench (Keleti nyugalom - Marigold hotel, Jennifer Lawrence (Napos oldal), Maggie Smith (Kvartett) és Meryl Streep (Amit még tudni akarsz a szexről).

A legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjra Spielberg mellett Bigelow, Affleck, Ang Lee és Tarantino esélyes. A mellékszereplők között a nőknél jelölték Amy Adameset, Sally Fieldet, Anne Hathawayt, Helen Huntot és Nicole Kidmant. A legjobb férfi mellékszereplők jelöltlistáján Alan Arkin, Leonardo DiCaprio, Philip Seymour Hoffman, Tommy Lee Jones, valamint Christoph Waltz szerepel.

Az év animációs filmje lehet a Merida, a bátor, a Frankenweenie, vagy épp a Hotel Transylvania, ahol a szörnyek lazulnak. A legjobb idegen nyelvű filmek között jelölték a Szerelem, az Egy veszedelmes viszony, az Éretlenek, a Kon-Tiki és a De rouille et d'os című alkotásokat.

A televíziós produkciók között a Sarah Palin alelnökjelöltségét boncolgató Versenyben az elnökségért című film vezet öt jelöléssel: a politikai dráma stábjából Golden Globe-ot kaphat a főszerepet játszó Julianne Moore, illetve Woody Harrelson, Ed Harris és Sarah Paulson is.

A sorozatok között vígjáték kategóriában jelölték a Modern család, az Agymenők, a Sikersorozat című szériákat is, míg a drámai sorozatok közül a Breaking Bad, a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó, a Downton Abbey, a Homeland és a Híradósok kapott jelölést.

MTI
Fotó: Internet

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon