Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. június 16.
 

Egy most elkészült tanulmányból kiderül, hogy a friss diplomások közül a férfiaknak és a jó családi háttérrel rendelkezőknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy sikeres karriert fussanak be.

Az Educatio Nonprofit Kft. által készített tanulmányból kiderül, hogy a Magyarországon foglalkoztatott friss diplomások között a férfiak átlagosan havi 45 ezer forinttal keresnek többet a diplomás nőknél.

A felmérést, amelyben összesen 32 felsőoktatási intézmény gyűjtött adatokat a 2007-ben, 2009-ben, illetve 2011-ben abszolutóriumot szerző végzettjeiről. Ezen felül az egyetemek és a főiskolák összesen csaknem 25 ezer friss diplomást kérdeztek meg munkaerő-piaci tapasztalataikról.

Mint kiderül a férfiak nem csak többet keresnek, de hamarabb is találnak munkát, mint a nők. Míg a nőknek négy hónapjukba telik munkát találni, addig a férfiaknak 3,6 hónap alatt sikerül elhelyezkedniük.

A tanulmányban arra is kíváncsiak voltak, hogy hányan maradnak a saját szakmájukban. A megkérdezett nők 23,5 százalékának nem sikerül a végzettségükkel egybevágó munkát találnia, a férfiaknál ez csak 19 százalék.

A nők diplomájuk ellenére nagyobb arányban végeznek felsőfokú végzettséget nem igényelő munkát; ez 20 százalékukra jellemző, a férfiaknál ez 15 százalék - derül ki Educatio Nonprofit Kft. tanulmányából.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon