Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2013. november 28.
 

Papp Timi Magyarország egyik legismertebb koreográfusa, az utóbbi években rengeteg magyar tévéshow-ban dolgozott, néhány hónappal ezelőtt a Freelusion nevű csapatával bejutottak a Britain's Got Talent középdöntőjébe. Timi a Hír7-nek mesélt munkájáról és jövőbeli terveiről.

Mi újság veled mostanában?

Szokásomhoz híven több munkában is benne vagyok egyszerre. Nemrég fejeztük be a Swing c. Film forgatását. Most X Faktor, melyben a csapatokat koreografálom. A Freelusionnel szerencsére egyre több helyre jutunk el. Legutóbb Hong Kongban, Cannes-ban jártunk és itthon is sok helyre hívnak minket.

Néhány hónappal ezelőtt bejutottatok a Britain's Got Talent középdöntőjébe. Hogy kerültetek a műsorba? Kinek az ötlete volt, hogy megpróbáljátok?

A szerkesztők találtak ránk a youtube-on. Azóta az orosz és a francia műsor is megkeresett minket.

Ebben a szériában győzött az Attraction. Nem voltatok féltékenyek a magyar csapat sikerereire, hiszen mindenki róluk beszélt és titeket elkerült itthon a reflektorfény.

Nagyon drukkolunk az Attraction-nek a további sikerekhez. Több éves kemény munkájuk végre meghozta az áttörést. Bízunk benne ez nekünk is eljön.




Hogyan fogadták külföldön a produkciót?

A műsor óta sok helyre hívnak minket, rengeteget utazunk. Bővítettük a repertoárt is.

Számos magyar show-ban dolgoztál koreográfusként. A Csillag születik, a Szombat esti láz és az X-Faktor tehetségeit segítetted a színpadon. Most ismét elvállaltad az új X-Faktor szériát. Szakmailag tud még újat adni ez a produkció számodra?

Most új kihívást jelent, hogy először dolgozom fiúkkal, ráadásul csapatokkal. A ByTheWay esetében rögtön 4-el. Olyan mintha 4 szólistával foglalkoznék egyszerre. A szerkesztőktől és producerektől még mindig rengeteget tanulok. Motívál a közeg, de közben a rutin nyugodtabbá tett. Kevesebb a stressz.


Könnyű az új széria énekeseivel dolgozni? Mennyire hallgatnak rád?

Nagyon szeretek a fiúkkal dolgozni. Kölcsönös tisztelet és a munka iránti alázat nagyon jól megalapozza a munkánkat. Mindenki nagyon odaadóan próbál. Imádom, hogy szorgalmas tehetségekkel dolgozhatok. Rengeteget faggatnak a korábbi munkáimról, utazásaimról.

Beszéljünk egy kicsit erről az új formációról. Ha jól tudom, akkor az öcséddel együtt hoztátok létre a Freelusiont. Milyen a közös munka?

Szerencsére van egy harmadik társ is az alapítók között, így nem veszekszünk annyira. Mindenkinek le van osztva a feladat, így jól működik a rendszer.

A nyáron felléptetek az egyik legnagyobb nyári fesztiválon is, a Balaton Soundon.

Egy hatalmas álmom vált valóra ott. Mindig szerettem volna koncert műsort előadni. Saját zenével koreográfiával. Felejthetetlen élmény volt a nagyszínpadon állni és egy hatalmasat bulizni a közönséggel. Remélem lesz folytatása. A zenéink iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. Talán klippel is előrukkolunk hamarosan.

Egy korábbi interjúban azt nyilatkoztad, hogy Vegas a cél. Még mindig nagy álmod ott fellépni?

Az álmom Costa Rican surf-özni a barátommal. De Vegas mindenképp a csúcs ebben a szakmában.

Jövőbeli tervek? Mi a következő lépés?

Továbbra is az egész estés show a cél, de ehhez még rengeteg pénz hiányzik. Most bővítjük a repertoárt. Újabb technikákat fejlesztünk. A csapathoz is folyamatosan újabb táncosok csatlakoznak, de a grafikus gárdánk is egyre gyarapodik.


Szerző: Vásárhelyi Dávid


Az interjúhoz a helyszínt a Corinthia Budapest biztosította!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Kapcsolódó cikkek
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon