Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 26.
 

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS) kórokozójához hasonló, de eddig nem ismert vírusfajtát azonosítottak egy londoni kórházban kezelt beteg szervezetében - közölte hétfőn a brit egészségvédelmi ügynökség (HPA).

A coronavírusok széles családjába tartozó vírus a közlés szerint különbözik minden olyan coronavírusfélétől, amelyet emberi szervezetben korábban kimutattak.

E víruscsaládba tartozik az atípusos tüdőgyulladás (severe acute respiratory syndrome, SARS) kórokozója is, amely 2002-2003-ban, Hongkongból kiindulva világszerte mintegy nyolcezer megbetegedést és becslések szerint hozzávetőleg 800 halálesetet okozott. Az új vírusfajtával fertőzött 49 éves beteget Katarból repülőgépen szállították Nagy-Britanniába kezelésre, és egy londoni kórházban izolálták a kórokozót. A vírust először Szaúd-Arábiában mutatták ki egy másik beteg leletében; az illető nemrégiben meghalt.

John Watson, a HPA légzőszervi megbetegedésekkel foglalkozó osztályának vezetője a BBC-nek elmondta: tekintettel az eddigi két esetben azonosított betegség súlyosságára, "azonnali intézkedések" történtek annak biztosítására, hogy akik a Londonba szállított beteggel kapcsolatba kerültek, ne kapják el a fertőzést, és nincs jele annak, hogy a betegség továbbterjedt volna Nagy-Britanniában.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon