Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. április 11.
 

A milánói bíróságon csütörtökön pozitív vélemény született arról, hogy az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő közmunkával töltse le büntetését.

A bíróság a következő 5-15 napon belül hozza meg végleges döntését. Elemzők szerint azonban az a tény, hogy a csütörtöki tárgyaláson az ügyészség és az úgynevezett olasz szociális hálózat képviselői is támogatták azt, hogy Silvio Berlusconi közmunkával töltse le büntetését, automatikusan azt jelenti, hogy ezt a bíróság is engedélyezi.

A bíróság dönt arról is, hogy a Hajrá Olaszország (FI) elnökének hol kell a közmunkát végeznie, és ezalatt milyen feltételekhez kell magát tartania.

A 78 éves Silvio Berlusconinak tíz és fél hónapos büntetését kell közmunkával letöltenie.

A bíróság ezen kívül a politikus mozgásterét is korlátozhatja azzal, hogy előírja számára, mikor hagyhatja el lakóhelyét és a büntetés letöltésének ideje alatt kikkel találkozhat.

Az olasz püspöki kar napilapja, a l'Avvenire értesülései szerint az olasz jobbközép vezetője heti egy alkalommal egy Milánó közeli idősek otthonában dolgozhatna. A La Stampa napilap úgy tudja, Silvio Berlusconi védőügyvédei egy olyan intézményt javasoltak a bíróságnak, ahol szellemi és testi fogyatékos személyeket ápolnak.

Silvio Berlusconi a Milánó közeli Arcoréban levő villájában mennyasszonya, gyermekei és orvosa társaságában várta a csütörtöki tárgyalást. A politikus április eleje óta térdgyulladás miatt gyengélkedik.

Ügyvédei tanácsára Berlusconi nem kommentálta az eddigi fejleményeket. Helyette Giovanni Toti, a FI szóvivője nyilatkozott, azt hangoztatva, hogy az olasz bíróságok nem korlátozhatják a jobbközép vezetőjének politikai mozgásterét, főleg a májusi európai választások előtt. Renato Brunetta, a FI képviselőházi frakcióvezetője a szabadság harcosának nevezte Berlusconit a Nobel-békedíjas mianmari ellenzéki politikushoz, Aung Szan Szú Kjihez hasonlítva őt.

Matteo Renzi miniszterelnök annyit mondott Silvio Berlusconi sorsáról, hogy az igazságszolgáltatásnak a maga útját kell járnia.

Silvio Berlusconi volt négyszeres olasz miniszterelnököt tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért az úgynevezett Mediaset-perben. A 2005-ben kezdődött perben a milánói ügyészség azzal vádolta Silvio Berlusconit, hogy a kétezres években több mint 7 millió euró (mintegy kétmilliárd forint) televíziós közvetítési díjat nem fizetett be.

Berlusconit tavaly november 27-én kizárták az olasz parlamentből, majd két évre eltiltották a közhivatal viseléstől, aminek következtében nem indulhat az európai parlamenti választásokon sem.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon