Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. május 14.
 

Elesett hat ukrán deszantos katona, nyolc pedig megsebesült kedden a keleti országrészben egy összecsapásban - közölte a kijevi védelmi minisztérium.

A terrorellenes műveletben részt vevő katonák páncélos járművekből álló menetoszlopa Donyeck megye északi részén, a Kramatorszktól 20 kilométerre lévő Oktyabrszke falu határában haladt, amikor egy hídnál tűz alá vették oroszpárti fegyveres szakadárok - tudatta a tárca.

A "terroristák" gránátvetőkel lőtték a menetoszlopot, közben lőfegyverekből célzott lövéseket adtak le rájuk. A mintegy 30 szakadár támadó már a folyó menti bokrokban lesben állva várta a konvojt. Az első gránátlövés a sorban másodikként haladó páncélozott harcjármű motorját találta el, amikor az épp a folyón átvezető hídhoz ért. Egy másik harcjármű megpróbálta távolabb tolni a fáktól a becsapódott lövedéktől kigyulladt BTR-t, a katonák pedig közben tűzharcba bocsátkoztak a támadókkal - közölte a minisztérium.

A "terroristák" első sortüzében két katona halt meg és három megsebesült. A szakadárokkal folytatott hosszas tűzharc közben összesen hat katona vesztette életét és nyolcan sebesültek meg, közülük egy súlyosan. A sérülteket és a halottakat társaik evakuálták az összecsapás helyszínéről.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon