Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. március 19.
 

A Kúria döntése szerint nem kampányolhat a TV2-n a kormány. A keddi határozatban eltiltották a „Magyarország jobban teljesít" szlogenű kampány sugározását a csatornán.

A Kúria megállapítása szerint a TV2 megsértette a választási eljárási törvényt a "Magyarország jobban teljesít" jelmondatú, 50 másodperces kormányreklámok sugárzásával. A kedden hozott döntésével a Kúria megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát.

Az NVB-hez Braun Róbert, az MSZP országos választmányi tagja és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke fordult, miután a TV2 március 9-én kilenc időpontban tette közzé az említett reklámszpotokat. A beadványozók álláspontja szerint a műsorszám jelmondata azonos, illetve vizuális megjelenésében nagy hasonlóságot mutat a Fidesz és a KDNP által kiadott politikai hirdetésekkel.

A Kormányzati Információs Központ közölte: a magyar kormány tiszteletben tartja a Kúria eddigieknél szigorúbb jogértelmezését a Magyarország jobban teljesít szlogennel kapcsolatban, "annak ellenére, hogy a szocialisták 2006-ban a választást megelőző egy hónapban sokkal többet, 360 millió forintot költöttek kormányzati direkt kampányra".

A kormányváltó szövetség szerint az ítélet mérföldkő a kampányban: a kormánynak ezentúl ugyanis papírja is van arról, hogy a közpénzek felhasználásával sértette a pártok esélyegyenlőségét, ilyenformán pedig manipulálni próbálta a választást – olvasható az Együtt-PM közleményében. Braun Róbert és Szigetvári Viktor felszólította a kormányt, hogy azonnali hatállyal fejezze be "a hazug módon történő kampányolást", és álljon el a további jogsértésektől, a Fidesztől pedig bocsánatkérést várnak el "nem csupán a politikai ellenfelek, hanem a megtéveszteni próbált választópolgárok felé is".

A TV2 nem ért egyet a döntéssel, leginkább azért, mert a társadalmi célú reklámokat tartalmi szempontból nem ellenőrzi, erre nincs kötelezettsége. A szóban forgó kampány tartalmáról a TV2-nek nem volt tudomása, de nem is dolga ilyen szempontból a kereskedelmi közlemények vizsgálata. – olvasható a csatorna közleményében.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: TV2, Kúria, döntés,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon