Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 23.
 

A Houston Star College könyvtárának közelében két személy között tört ki tűzharc, a lövésekben az egyik fegyveres és két diák megsebesült, egy negyedik személy pedig szívrohamot kapott.

Lövöldözés tört ki kedden egy texasi, Houston vonzáskörzetében található főiskolán, hárman megsebesültek, egy embert őrizetbe vettek.

A Houston Star College főiskola szóvivője és a Harris megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint két, közelebbről meg nem nevezett személy között tört ki tűzharc. A lövöldözésben az egyik fegyveres és két diák megsebesült. A sérültek egyikének állapota válságos. Egy negyedik embert szívrohammal szállítottak kórházba.

A tűzharc sebesült részvevőjét őrizetbe vették, a másik szökésben van. Szemtanúk szerint összesen féltucatnyi lövés dördült el a főiskola könyvtárának közelében. A CNN azt közölte, hogy az épületbe kommandósok hatoltak be.

A rendőrség egy időre körülvette az intézményt, a zárlatot azonban már feloldották. A történtek kivizsgálásába és a menekülő elkövető üldözésébe bekapcsolódtak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is.

Texas egyike azoknak az államoknak, ahol a legnagyobb az ellenállás a lőfegyverek beszerzésének és tartásának Barack Obama elnök által kezdeményezett szigorítása ellen. Az intézkedéseket annak nyomán dolgozta ki a kormányzat, hogy decemberben egy fegyveres 27 emberrel - köztük 20 kisiskolással - végzett a Connecticut állambeli Newtownban.

Demokrata politikusok kedden mind a képviselőházban, mind a szenátusban olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amely tíz lövedékben szabná meg a magánszemélyek által birtokolt lőfegyverek tárainak felső kapacitását.

Az elmúlt alig több mint egy hónapban ez már a harmadik iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Tavaly december 14-én egy ámokfutó 27 embert, köztük 18 kisgyereket lőtt agyon Connecticut egyik kisvárosának általános iskolájában. Január 11-én a kaliforniai Taft középiskolájában egy diák sörétes puskával megsebesítette egyik osztálytársát, egy másikra pedig rálőtt.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon