Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. április 03.
 

A hétvégi választások tétje, hogy ismét kétharmadot kap-e a Fidesz, vagy csak simán megnyeri a választást, derült ki a Medián március 21. és 25. között végzett felméréséből.

A felmérés szerint a kormánypártra a teljes népesség 36 százaléka, ezen belül a választani tudó biztos szavazók 47 százaléka szavaz majd- olvasható a HVG-ben megjelent kutatásban.

Megjött a szavazási kedv

A március 21. és 25. között végzett felméréskor a válaszadók 62 százaléka biztosnak gondolta, hogy elmegy szavazni, vagyis többen, mint akár a 2010-es, akár a 2006-os választásokat megelőzően - olvasható az Index cikkében.

A Medián felmérése során ezúttal a megkérdezettek valóságos (18 pártot felsoroló) szavazólapon ikszeltek, és az összes válaszadó 5 százaléka, ezen belül a választani tudók 7 százaléka jelölte be ezeket a nemrégiben megjelent pártokat. Igaznak tűnik tehát a feltételezés, hogy az új választási törvénnyel beszabaduló kispártok megosztják az ellenzéki szavazatokat. A baloldali közös listát a népesség 18 százaléka (és a választani tudók 23 százaléka) támogatja.

Az LMP-t csak a választani tudók 3 százaléka támogatja, így bizonytalannak látszik, hogy bejut-e egyáltalán. A Jobbik viszont 21 százalékon áll a biztos szavazóknál. A bizonytalan szavazók száma még így is magas, 40 százalék körüli, akit viszont válaszadásra bírta a kérdezőbiztosok, azok a Fidesz támogatásáról beszéltek.

Index, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon