Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. október 30.
 

Hatalmas felháborodás övezi az új Puskás Ferenc Stadion nyitómeccsének jegyértékesítését, a meccsre az összes jegyet eladták, de nagyjából 28 ezret fenntartott magának a szövetség.

Számos panasz és negatív komment érkezett az MLSZ Facebook-oldalát, miután elkezdődött a jegyárusítás az új Puskás Aréna nyitómérkőzésére, a Magyarország–Uruguay barátságos válogatott meccsre. A jegyértékesítés első szakasza múlt pénteken 10 órakor kezdődött az MLSZ Szurkolói Klub tagjainak számára.

A tagok olyan előnyben részesülnek, hogy számukra 15 százalékkal olcsóbbak a jegyek, és előbb is vehetik meg azokat. Azonban csak az lehet a Szurkolói Klub tagja, akinek már van érvényes MLSZ Futballkártyája és/vagy valamelyik hazai klubcsapat által kibocsátott klubkártyája, ezek adataival lehet a Szurkolói Klubba regisztrálni.

Több panasz érkezett az online jegyvásárlás új menetére. Az oldal a leglátogatottabb időszakban több tízezer szurkolót is várakoztatott hosszabb rövidebb ideig, mielőtt a rendszer tovább engedte volna őket az ülőhelyek kiválasztásához és a jegyek kifizetéséhez.

Nagyjából 17 000 szurkoló várakozott, és bár a rendszer folyamatosan szolgálta ki a jegyigényeket, a sorban állás ideje nem ritkán több órát vett igénybe. A szurkolók az induláskor nagy számban érkeztek az értékesítési felületre. Itt sokan a számukra kiválasztott jegyekkel hosszú ideig nem zárták le a tranzakciót, tehát nem bonyolították le a vásárlást. Amíg a vásárlás nem történik meg, addig a már egy vásárló által kiválasztott jegyek mások számára nem érhetőek el. Ennek következtében lehettek és voltak olyan időszakok, amikor egyszerre akár több ezer jegy várakozott a vásárlás lezárására. Mivel a rendszer ezeket a jegyeket egy bizonyos idő múlva felszabadítja, ezek újra láthatóvá, eladhatóvá váltak. Ez az oka annak, hogy egy adott pillanatban a vásárlók nem láthattak olyan jegyeket, akár szektorokat szabadnak, amelyek később ismét megvásárolhatóvá váltak.

Az új stadion nyitómérkőzésére egyébként akkora volt az érdeklődés, hogy alig három nap alatt az összes eladható jegyet elvitték a szurkolók. Az MLSZ büszkén kommunikálta hétfőn, hogy „hatalmas az érdeklődés a Puskás Aréna nyitómérkőzése iránt – a jegyértékesítés első napján mintegy két óra alatt több, mint 10 000, estig 25 000 jegy talált gazdára”.

Aztán később azt is közölték, hogy még olyan helyekre is adtak el jegyeket, ahonnan nem lehet majd tökéletesen látni a pályán zajló eseményeket. Ami elég meglepő fordulat egy újonnan épült stadionnál.

Figyelem a kép illusztráció!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon