Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 05.
 

Ugyanakkora Barack Obama és Mitt Romney országos támogatottsága a vasárnapi felmérések szerint, a választást eldöntő államokban azonban jobban áll Obama.

Holtversenyben áll egymással az országos támogatottság tekintetében a két amerikai elnökjelölt - derült ki több, vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

Az ABC News és a The Washington Post felmérése szerint mind Barack Obama elnök, mind republikánus kihívója, Mitt Romney 48 százalékon áll. A Rasmussen Report 49-49 százalékon állapított meg holtversenyt. A The Wall Street Journal- NBC News közös kutatása szerint Barack Obama amerikai elnök 48:47 százalék arányban vezet, de a különbség belül van a statisztikai hibahatáron.

A két elnökjelölt a hét végén a mindkét fél által megszerezhetőnek tartott, és a választások kimenetelét várhatóan eldöntő csatatérállamokban kampányolt. A RealClearPolitics 12 ilyennel számol és a vasárnapi értékek szerint ezek közül kilencben Obama vezetett, igaz, itt-ott csak egy hajszállal.

Az 538 tagú elektori testületben, amelynek összetételét a választásoknak az államonkénti végeredménye határozza meg, a RealClearPolitics szerint Obama 201, Romney pedig 191 biztos szavazatra számíthat, a csatatérállamokban pedig 146 voks sorsa dől el.

A vasárnapi adatok szerint Romney ezek közül a legfontosabban, Floridában (itt 29 elektori szavazat sorsa dől el) 1,4 százalékponttal, Virginiában (13) pedig 0,3 százalékponttal vezetett. Ohióban (18), amelynek megszerzése kulcsfontosságú a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazat begyűjtéséhez, Obama 2,8 százalékkal vezetett.

A hétvégén meglepetést keltett, hogy a Pennsylvaniában (20 elektori szavazat) a Pittsburgh Tribune-Review 47-47 százalékos holtversenyt mért. Konzervatív kommentárok szerint meghozta gyümölcsét a Romney-kampánystábnak az az utolsó pillanatban meghozott taktikai húzása, hogy frontot nyitott az inkább Obamához húzó államban.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon