Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. február 03.
 

Holtan találták az Oscar-díjas amerikai színészt, Philip Seymour Hoffmant New York-i apartmanjában vasárnap délután - közölte a The Wall Street Journal.

Kábítószer-túladagolásban meghalt Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színész és színházi rendező. A 46 éves színészt manhattani otthonában találták holtan vasárnap, miután egy barátja kihívta a mentőket.

Egy New York-i rendőrségi forrás megerősítette azt a médiaértesülést, hogy Hoffman halálát minden valószínűség szerint kábítószer-túladagolás okozta. A New York Post című lap úgy tudja, tűvel a karjában találtak rá.

A családos színész-rendező több korábbi interjúban elismerte, hogy évekkel ezelőtt drogproblémái voltak. Médiaértesülések szerint tavaly májusban újra elvonóra került, miután visszaesett.

A színész Truman Capote amerikai író megformálásáért nyerte el a világ legrangosabb filmes elismerését 2006-ban a Capote című filmben a legjobb férfi főszereplő kategóriában, s további három alkalommal jelölték Oscarra.

Philip Seymour Hoffman az 1990-es években vált felkapottá az amerikai filmesek, főleg a függetlenek kedvenc epizódszereplőjeként.

Ismertebb filmjei közé tartozik Az éhezők viadala: Futótűz (2013), A mester (2013) - e filmjével elnyerte a legjobb férfi főszereplő díját a velencei filmfesztiválon -, A hatalom árnyékában (2011), a 2005-ös Capote, amelyben a híres író megformálójaként Golden Globe- és BAFTA-díjat is elnyert, a Hideghegy (2003) és A tehetséges Mr. Ripley (1999).

Csak néhány napja vált ismertté, Hoffman rendezőként új filmen dolgozik, az Ezekiel Moss című misztikus drámán Amy Adams és Jake Gyllenhaal hollywoodi sztárokkal a főszerepben. Filmrendezőként a Jack csónakázni megy (Jack In Love) című színdarab 2010-es adaptációjával debütált, amelyben maga játszotta a főszerepet is, egy magába forduló férfit.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon