Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 19.
 

Piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére. A kánikula miatt hétfőn már több ájulásos esethez, illetve szívbeteghez riasztották a mentőket.

Hét megyében - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Pest -, valamint a fővárosban a napi középhőmérséklet már tartósan 27 fok felett alakulhat, így ezekre a területekre piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat.

arra készülnek, hogy a következő napokban - a tapasztalatok alapján - akár 20-30 százalékkal is több riasztásuk lehet. Ezért ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy aki teheti, különösen a meleg által leginkább veszélyeztetettek - idősek, szív- és érrendszeri, más súlyos betegségben szenvedők - a nagyobb megterhelést jelentő feladataikat a hét második felére időzítsék.

A tartós kánikula miatt a hétfő déltől csütörtök estig tartó időszakra másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. A napi középhőmérséklet legalább három napon keresztül az ország jelentős részén 25 Celsius-fok felett lesz.

Csütörtök éjjel azonban várhatóan eléri az országot egy hidegfront, amely több fokkal mérsékelheti a meleget.

MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon