Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. május 20.
 

Két legendás zenekar, a német Scorpions és a magyar Omega lép fel június 16-án, hétfőn este a fővárosi Hősök terén rendezendő Szabadságkoncerten.

Az ingyenes koncert a Nagy Imre és társai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából szerveződő, Közös siker elnevezésű eseménysorozat része, ennek fővédnöke Áder János köztársasági elnök - közölte a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kedden.

Mint írták, a koncert a Hősök terén június 16-án 18 óra 30 perckor kezdődik. Az est sztárvendége a Scorpions lesz, amely 1989-ben Wind of Change című dalával emléket állított a kelet-európai rendszerváltoztatásoknak.

A rendezvény magyar fellépője a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes lesz, amelynek Gyöngyhajú lány című dalából a Scorpions angol változatot is készített White Dove címmel.

A Scorpions elődjének számító zenekar 1965-ben alakult, a Sarstedt német kisvárosból származó Michael és Rudolf Schenker gitárosokhoz 1969 végén csatlakozott Klaus Meine énekes. Első lemezük 1972-ben jelent meg, az együttes százmilliónál is több eladott albummal, számos arany- és platinalemezzel rendelkezik, és az Echo díjtól a World Music Awardig számos jelentős zenei elismerést megkapott. A zenekar "világkörüli búcsúturnéja" keretében legutóbb 2011 júniusában játszott Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában.

Az 52 évvel ezelőtt alakult Omega minden idők talán legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, Németországban ma is népszerű. Az Omega nevéhez kötődik az első magyar gyémántlemez ötmillió eladott album után, de a leggrandiózusabb magyar koncertek szintén a zenekarhoz fűződnek, köztük négy népstadionbeli fellépéssel.

A június 16-i nap további programjairól a szervezők június elején sajtótájékoztatón fognak beszámolni - szerepel a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleményében.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon