Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. április 25.
 

Egy bírósági döntés értelmében csak este 9 óráig zenélhettek volna, ezért 15 év után nem nyit ki a siófoki Coke Club. "Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat" - reagált Balázs Árpád, Siófok polgármestere kedden a hírre.

Andok Ágnes, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Fonyódi Városi Bíróság ítélete értelmében a klubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást és 11-kor kellene bezárniuk. Mindezek betartásával nem tudják a nyaranta 8 héten át tartó rendezvénysorozatot a megszokott minőségben megtartani, ezért végleg bezárják a klubot.  
Ugyan az ítélet nem jogerős, de a társaság jogkövetően működik, másfelől pedig ezzel kockázatossá vált a klub jövője és a szervezők nem vállalnak fel ekkora rizikót.

Andok Ágnes közölte, hogy döntésük végleges és más helyszínre sem szeretnék költöztetni a klubot. Mint kifejtette, a márkaépítő, ezért nem profitorientált rendezvénysorozat az elmúlt években egyre sikeresebb volt, tavaly már több mint 150 ezren keresték fel a klubot. Sajnálják a történteket, hiszen másfél évtizedig jól együtt tudtak működni a helyi önkormányzattal és sikerült értéket teremteni Siófokon - tette hozzá.

Az MTI információi szerint egy magánszemély perelte be a szórakozóhelyet az éjszakáig tartó hangos zenélés miatt.

A cég döntésére a siófoki önkormányzat egy az MTI-hez is eljuttatott közleményben reagált kedden. Ebben Balázs Árpád polgármester kifejtette: az önkormányzata megérti, hogy a bírósági ítélet betartásával nem tudja a társaság a korábban megszokott minőségben és közönsége elvárásainak megfelelően megtartani a rendezvényeit.

"Sajnáljuk, hogy a nagy közönséget vonzó helyszín nem nyitja ki kapuit" - fogalmazott a polgármester kitérve arra is, hogy a társasággal végig jó viszonyt ápoltak. A város a döntést tudomásul véve gondoskodni fog a terület jövőbeni hasznosításáról.

"Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat. Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre, megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg - Siófok nem így várja a vendégeit" - írta közleményében Balázs Árpád.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon