Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2015. december 08.
 

Hatalmas jubileumi koncertre készül az Apostol együttes. A zenekar ma este lép színpadra a SYMA csarnokban a hétfőn tartott főpróbán kizárólag a Hír7 stábja forgathatott. A próba előtt interjút adott riporterünknek Meződi József az együttes énekese.

A több arany és platinalemezzel büszkélkedő zenekar 45 éve tartó népszerűségének titka a mindig megújuló, mégis nosztalgiát árasztó zenei stílusuk, amely kitűnően párosul Meződi József egyedi hangjával.

Az Apostol együttes története 1970 nyarán kezdődött. Az alapító diákok éppen komolyzenei tanulmányokat folytattak a Zenegimnáziumban, illetve a Zeneakadémián, amikor a hatvanas évek beat mozgalma őket is "megfertőzte". Németh Zoltán, az együttes vezetője a konziban egy osztályba járt Presser Gáborral, Mihály Tamással akiknek később kulcsszerepük lett a magyar rockzene történetében. A szünetekben lelkendezve játszották egymásnak a Szabad Európa Rádióban vagy a Luxemburgi Rádióban előző nap hallott új dalokat. Az új zenére fogékony tagokból, muzsikustársakból alakult meg tehát az Apostol együttes.

A fennállásának 45. évfordulóját ünneplő zenekar ma esti nagykoncertjén a jazz korszakot idéző Vándor, milyen az út mellett természetesen felcsendül valamennyi populárisabb Apostol sláger is!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon