Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2013. január 29.
 

Az EST MEDIA felfüggeszti a budapesti EXIT Magazin kiadását. A Pesti Est és az országos Est Lapok ugyanakkor továbbra is a megszokott formátumban, országszerte közel 3000 terjesztési helyen várja olvasóit.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett (BÉT, ESTMEDIA) Est Media Nyrt. felfüggeszti az EXIT Magazin kiadását. Az ingyenes – kizárólag a reklámokból fenntartott – lap a csökkenő belső fogyasztással párhuzamosan beszűkült magyar hirdetési piacon az utóbbi időszakban egyre nehezebb körülmények között működött, ráadásul az év első hónapjaiban a reklámköltés historikusan is lényegesen alacsonyabb mint az év későbbi részében. Az EXIT az Est Media magyarországi portfóliójában a második számú programmagazin a Pesti Est után, de azzal ellentétben csupán nyomtatott formában, és csak Budapesten volt elérhető.

A döntésben az is szerepet játszik, hogy így a médiavállalat erőforrásait a nagyobb múltú és presztízsű Pesti Est termékcsaládra, annak további fejlesztésére tudja összpontosítani mindhárom (print, online és mobil) platformon, amelynek első eredményeivel már a közeljövőben találkozhatnak az olvasók és a reklámszakma szereplői. Addig is a Pesti Est és az országos Est Lapok továbbra is a megszokott formátumban, országszerte közel 3000 terjesztési helyen, míg az est.hu és a mobilEST a digitális csatornákon várja olvasóit és felhasználóit.

Az EXIT koncepciót a cégcsoport nem adja fel: a szünetelés időtartama alatt a lap újrapozícionálásra és megújulásra kerül, majd a hazai reklámpiac alakulásától függően akár több platformon is újraindulhat, míg Romániában a tervek szerint az EXIT az idei év során elindul.

 

Pankotai Csaba, az EST MEDIA Nyrt. vezérigazgatója:


„A piac egyértelmű visszajelzéseket adott számunkra az elmúlt időszakban, hogy jelenleg nem fér el két ilyen közelálló termék a beszűkült magyarországi nyomtatott sajtópiacon. Az Est Media abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindkét meghatározó termék tulajdonosa, így az EXIT kiadásának szüneteltetése ellenére továbbra is megőrzi vezető helyét az ingyenes programkalauzok piacán. A Pesti Est-tel már korábban elindultunk a nyomtatott, és digitális termékek kombinációjával, mint jövőbe mutató megoldással, ezen az úton fogunk tovább haladni.”

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon