Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. május 04.
 

A ferencvárosi jegyző szerint több aggály is felmerült a Budapest Park működésével kapcsolatban, az engedélyeztetési eljárások pedig még folyamatban vannak, legkésőbb május 29-ig kell döntést hozni az ügyben. A helyszínen egyelőre nem lehet nagyrendezvényeket tartani.

A közlemény szerint a Kultúrtér Kulturális Szolgáltató Kft. március 23-án nyújtott be kérelmet rendezvénytartási és működési engedély, a zajkibocsátási határérték megállapítása és bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység nyilvántartásba vétele ügyében egy Soroksári úti ingatlanra. A jegyző jelezte, hogy a kereskedelmi tevékenységet a hatóság április 10-én nyilvántartásba vette, a további három engedélyezési eljárás folyamatban van.

Az összegzésben olvasható, hogy a működési engedélyről május 8-ig kell döntést hozni, míg a zajhatárérték megállapítása ügyében - amelyben hiánypótlást kért a hatóság - május 7. az eljárás határideje. A rendezvénytartás engedélyezése kapcsán tartott első, április 19-iki helyszíni szemle nem volt eredményes, mivel a követelmények teljesítéséhez szükséges munkálatokat a kérelmező addigra nem fejezte be - írta Nagy Hajnalka, hozzátéve, hogy az egy héttel későbbi szemlébe a szakhatóságokat is bevonták.

A jegyző ismertetése szerint a fővárosi és az ez alapján készült kerületi szabályozási terv az ingatlanra 400 férőhelyes P+R parkoló kialakítását írja elő, ez pedig nem építési engedélyhez kötött eljárásban is érvényes, nincs lehetőség a tervtől eltérő hasznosításra. A közlemény szerint a főépítészi állásfoglalásról a kérelmezőt is értesítették. Megjegyezte azt is, hogy az érintett ingatlan osztatlan közös tulajdon egy gazdasági társasággal, amely számára biztosítani kell a jogszabályok szerinti jogokat, egyebek mellett a jogorvoslathoz való jogot.

Vannak hibák

A tájékoztatás szerint a rendőrség szakhatósági nyilatkozata köz- és közlekedésbiztonsági szempontból is aggályosnak tartja a rendezvényhelyszínt, közvetlen parkolási lehetőség hiányában a gépjárművek megállása veszélyeztetheti az érintett útszakaszokon közlekedők biztonságát. Ugyancsak a rendőrség jelezte, hogy a tervezett beléptető kapunál - amely egyben a kiléptetés helyszíne is – torlódások alakulhatnak ki, így a terület nagyságára tekintettel ez az élet és testi épség megóvása szempontjából szintén aggályosnak minősíthető.

A hatósági állásfoglalás kevesli a tervezett biztonsági személyzet létszámát és kifogásolja azt is, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén a négysávos Kvassay úti szakaszra és a hatsávos Soroksári útra "ürítenék" a tömeget.

A Budapest Park azt közölte az MTI-vel, hogy csütörtökön csak részlegesen nyitnak meg, mert álláspontjuk szerint ugyan minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek, a IX. kerületi jegyző ellenjegyzésének hiányában nem tarthatnak nagyrendezvényeket.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon