Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2012. december 20.
 

Madonna MDNA című turnéja hozta a legnagyobb összbevételt 2012-ben.

A 72 előadásból álló turné összesen 228,4 millió dollár, vagyis átszámítva körülbelül 50 milliárd forint bevételt produkált – derült ki a Billboard magazin ranglistájából. Az amerikai popdíva mindenhol teltház előtt lépett színpadra és több mint 1,6 millióan váltottak jegyet koncertjeire világszerte.

Az év 25 legsikeresebb turnéját felvonultató lista második helyét Bruce Springsteen & the E Street Band szerezte meg 199,37 millió dolláros bevétellel. A Főnök és állandó kísérete 72-ből csak 54-szer adott teltházas koncertet, de még így is körülbelül 500 ezerrel több ember előtt lépett színpadra, mint Madonna.

A dobogó harmadik fokán Roger Waters és a The Wall Live című show végzett 186,46 millió dolláros bevétellel. A Pink Floyd egykori tagját 72-ből 51 alkalommal fogadta teltház és a koncertekre több mint 1,6 millióan váltottak jegyet - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Michael Jackson zenéjének halhatatlanságát jelzi, hogy a Cirque Du Soleil Immortal World Tour című showja a negyedik helyet szerezte meg az idei ranglistán. A világhírű utazó társulat 183 előadást számláló turnéja 147,3 millió dolláros összbevételt hozott.

A brit Coldplay együttes 147,1 millió dolláros bevétellel záró turnéja az ötödik, míg Lady Gaga amerikai énekes 96,4 millió dollárt produkáló koncertsorozata a hatodik helyig jutott. A legjobb 25 között szerepel továbbá Elton John (32,9 millió dollár) és Rod Stewart (30,1 millió dollár) is.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: Madonna, turné,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon