Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 11.
 

Az Egyesült Államok elővigyázatossági lépéseket rendelt el külföldi létesítményei számára a 2001. szeptember 11-i terrortámadás 12. évfordulója előtt, hogy megvédje azokat egy esetleges újabb támadástól - közölte kedden a Fehér Ház.

A közlemény szerint Barack Obama elnök (helyi idő szerint) kedden ismét találkozott belbiztonsági tanácsadójával, Lisa Monacóval, aki az elmúlt hónapokban számos megbeszélést szervezett annak érdekében, hogy garantálni tudják a biztonságot a háromezer ember halálát okozó, New York és Washington elleni támadások évfordulóján.

A Fehér Ház kiemelte, hogy a tavaly szeptember 11-én, a líbiai bengáziban lévő amerikai konzulátus ellen végrehajtott támadás odahaza is érzékelhetővé tette annak valóságát, hogy az Egyesült Államoknak milyen kihívásokkal kell szembenéznie a világban.

A támadás - amelynek következtében négy ember vesztette életét, köztük Christopher Stevens, az Egyesült Államok líbiai nagykövete - az első jelentések szerint egy Nyugat-ellenes tüntetésből indult ki. Később bebizonyosodott, hogy iszlám szélsőségeseknek az évfordulóhoz igazított, kitervelt terrorcselekményéről volt szó.

A kormányzat utóbb hónapokon át védekezni kényszerült a bengázi incidens kezelésével kapcsolatban, miután bírálói azt állították, hogy - Obama újraválasztási esélyeinek védelmében - szándékosan igyekezett kisebbíteni a támadásról kapott hírek jelentőségét.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon