Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 21.
 

Nyilvánosságra hozták a nyár legnézettebb online magyar zenei videóinak toplistáját.

A weben fogyasztott magyar zenei tartalmakat mérő Artisjus-YouTube Közösségi Toplista a 2012. június-augusztusi időszak megtekintéseit mutatja.

Az első helyhez három hónap alatt közel 5,9 millió megtekintés kellett: ennyivel vezeti Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala az Artisjus-YouTube Közösségi Toplistát. A trió duplázott: az idei első toplistán is toronymagasan megelőzték a többi produkciót. Ezüstérmes 3,2 millió letöltéssel az Irigy Hónaljmirigy, míg Pamkutya 2,2 milliós nézettséggel éppen a listavezető Belehalok című dal paródiájával léphetett fel a nyári dobogó harmadik fokára.

A YouTube egy-egy videó megtekintése után más dalokat is felkínál, ezért a 2012. nyári rangsorban nem ritka a duplázás. Majka 4 felvételben érintett, Fluor háromban, Young G, a Children of Distance és az Irigy Hónaljmirigy pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán. A népszerű videókhoz gyakran készül paródia, a Top 30 között 3 ilyennel találkozunk.

A nézettség azonban messze nem egyenlő a népszerűséggel, a nethasználók a like és dislike gombok segítségével visszajelzést is adhatnak. Bár a listán szereplő 30 zenei videónál a nem tetszik arány 10 százalék alatt marad, a lista 7 dala erősen megosztja a nézőket. E tekintetben rekordot dönt Cristofel Kubai ritmus című videója, amelyet ugyan közel 2 milliószor néztek meg, mégis a szavazók 87 százaléka kattintott a lefelé mutató hüvelykujjra.

Az Artisjus-YouTube Közösségi Toplistájának 10 legnépszerűbb videóját 3 hónap alatt több mint 20 milliószor nézték meg.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon